Најновије

АМЕРИКАНЦИ ПРОСЛАВИЛИ ДАН НЕЗАВИСНОСТИ: Ево ко је све био на пријему код Скота

БЕОГРАД - Поводом прославе 4. јула, Дана независности Сједињених Америчких Држава, амбасадор Кајл Скот је у својој резиденцији приредио свечани пријем.

Кајл Скот (Фото: Јутјуб)

Поводом прославе Дана независности, амерички амбасадор у Србији приредио је пријем на који су позвани представници српског политичког, јавног и културног живота, чланови дипломатског кора, међународни званичници, припадници академске заједнице и други бројни гости.

Пријему је присуствовао српски државни врх. Први је стигао премијер Вучић, а недуго након њега дошао је и председник Николић у друштву супруге Драгице.

Вучић је стигао у резиденцију око 18 часова и поздравио се са Скотом поприлично хладно.

Амерички амбасадор је током пријема изјавио да Србија и САД деле исте циљеве који су уткани у Декларацију независности. Скот је свима пожелео живот слободу и тежњу за срећом.

На пријему су били и министри Ивица Дачић, Велимир Илић, Зоран Ђорђевић, Јадранка Јоксимовић, Кори Удовички, Срђан Вербић и Иван Тасовац.

Министар културе је међу првима стигао у амбасаду. Он је видно расположен прошао поред осталих званица и новинара да би се поздравио са амбасадором.

У резиденцију на Дедињу дошли су и премијер покрајинске Владе Игор Мировић, принцеза Јелисавета Карађорђевић, градоначелник Београда Синиша Мали, председница скупштине Маја Гојковић, посланик БДЗ у Скупштини Србије Муамер Зукорлић, глумац Бранко Цвијић и многи други.

Сједињене Америчке Државе овај празник прослављају 4 јула, а ове године су прославили 240. годишњицу независности од Британије. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА