Најновије

КИМОВА НАЈЖЕШЋА ПРЕТЊА: Нападамо нуклеарним бомбама на срце Америке, покушате ли ово

Северна Кореја је запретила нуклеарним нападом "на срце Сједињених Држава", ако Вашингтон покуша да свргне садашњи режим, известила је у јужнокорејска агенција Јонхап позивајући се на вест коју је објавила севернокорејска агенција КЦНА.

Ким Џонг ун (Фото: Синхуа)

"Усуди ли се САД показати и најмањи знак покушаја мицања нашег врховног вође, извешћемо немилосрдан напад на срце САД-нашим снажним нуклеарним ударом, који је с временом ојачао", изјава је портпарола Министарства спољних послова у Пјонгјангу, коју преноси агенција КЦНА.
У вести се наводи како је то одговор на опаске главног човека америчке ЦИА Мајка Помпеа, који је на прошлонедељном скупу алудирао на свргавање комунистичког режима. Помпео је тада изјавио да је најважније шта САД могу да ураде је да "одвоје нуклеарни капацитет од онога ко би могао имати намеру да га употреби".
КЦНА је цитирала изјаву Министра спољних послова који је оценио да је Помпео у свом иступу "прешао границу и јасно дао до знања како је циљ Трампове администрације свргавање режима."
Нуклеарне пробе које је Северна Кореја извела од почетка године појачале су напетости у регији и на Корејском полуострву. Последњи тест изведен је 4. јула, кад је лансиран интерконтинентални балистички пројектил којим се, према оценама аналитичара, Северна Кореја приближилаа могућности да лансира ракету којом би могла напасти мету у САД-у. Шта је Путин рекао Трампу на првом састанку, због чега је сада цела Бела кућа у паници погледајте ОВДЕ.
Извор: Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Свакодневне ствари које су забрањене у Северној Кореји
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА