Најновије

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ О КОСМЕТУ: Што се силом узме, врати се, оно што се поклони заувек је изгубљено

Патријарх српски Иринеј изјавио је поводом позива председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, да Косово не сме да се отуђи ни поклони.

Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

"Апелујемо на наше државнике да не смеју никада да дају своју сагласност на отуђење КиМ, јер оно што се силом узме, то се и врати, оно што се поклони некоме, то је за свагда изгубљено, а то Срби и Србија не смеју дозволити", рекао је Иринеј за РТС.
Иначе, председник Српске листе Горан Ракић је изјавио да ће се одазвати позиву за верификацију мандата на конститутивној седници Скупштине заказаној за 3. август, а то је рекао после завршеног састанка Председништва Скупштине Косова, на ком су били и представници ове листе.
Ракић је пренео да није било говора о томе да ли водећа албанска коалиција коју чине представници партија Тачија, Харадинаја и Љимаја има већину и хоће ли Српска листа улазити у коалиције са албанским странкама:
- Очекујемо да нам прво албанске партије потврде да имају 51 глас који би са наших девет и гласом посланика Горанске заједнице чинио просту већину за формирање власти. Одлуке о коалицијама Српска листа неће доносити без консултација са Београдом.
Дијалог о Косову је чиста глупост сматра Војислав Шешељ.Прочитајте ОВДЕ шта још каже.
Извор: Танјуг/Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Патријарх: Ако дође до силе, Косово вратити милом или силом.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА