Најновије

ПЕНТАГОН СЕ СПРЕМА ЗА БИОЛОШКИ РАТ: Американци купују ткива Руса?!

Ваздушна команда за обуку ваздухопловних снага САД објавила је тендер за куповину узорака РНК — живих ткива Руса европеидне расе. Тендер је објављен на сајту америчке владе за набавке.

Пентагон (Фото: Pixabay)

Пентагону су потребни, између осталог, узорци молекула РНК који учествују у реализацији генетске информације човека. Донатори морају да буду здрави. Узорци ткива из Украјине се не разматрају. Ова информација нагони на размишљање.
Ваздушна команда за обуку, која се бави професионалним избором пилота и техничара, није крајњи корисник „живог ткива“ из Русије. Ваздухопловне снаге имају 59. медицинско крило, али Пентагон најмање подсећа на међународно министарство здравља, и мало је вероватно да је озбиљно забринут за здравље људи у бившем Совјетском Савезу. Поруџбина руских узорака РНК највероватније је повезана са развојем, испитивањем и припремом за борбену употребу биолошког оружја.
Арсенал нуклеарног оружја САД је значајан, али организовање чак и ограниченог нуклеарног сукоба Пентагону не одговара. Биолошки рат је веома ефикасан и не уништава економску инфраструктуру. Постоје све могућности за трећи светски рат у формату усмерених епидемија.
Биолошко оружје које је способно да селективно и брзо уништи противничке снаге, победнику омогућава да само „избаци смеће“ на територији освојених земаља. А мрежа америчких војних биолошких лабораторија САД у суседству Русије се шири, покрива Грузију, Украјину, Казахстан и друге земље.

Тестирање

Епидемије опасних инфекција често се јављају у Африци и Јужној Азији, али Пентагон показује повећано интересовање за земље ЗНД, у којима је очувана релативно добра епидемиолошка ситуација. Није искључено да ће проучавање природних и локалних инфекција на територијама ЗНД омогућити стварање читавог арсенала оружја које се може употребити тајно. Имамо разлога за сумњу.
Појава антракса на северу Русије прошлог лета била је повезана са глобалним загревањем, мада су патогене микроорганизме могле са југа да донесу птице селице (оне лако могу да буду ухваћене и „напуњене“ уочи сезонске миграције). Није случајно на полуострву Јамал у августу 2016. забрањен лов на дивљач. Дијагноза „антракса“ потврђена је код 24 житеља тундре. Морало је да се ликвидира више од 2.500 заражених јелена.
Слична појава није примећена 75 година, зар је крива клима? Диверзантске операције које имају за циљ уништење аутохтоних народа са севера, угрожавање економије земље (уништавање стоке, дискредитација руских производа на светском тржишту), не могу се у потпуности искључити.
Забрињава и најјача епидемија грознице еболе у историји Африке 2014. године, која је могла да буде вештачка (од болести су преминуле 6.583 особе). То не може да се припише климатским променама. Етнички оријентисани вируси или бактерије нису били фантастика чак ни у време када су колонисти освајали Јужну и Северни Америку. Садашњи ниво генетског инжењеринга и синтетичке биологије може да учини стварним и најмрачније холивудске филмове на тему зомбија.
Неки стручњаци сматрају да је избијање афричке свињске куге у Русији (2012-2013) била диверзија и тврде да је атипична отпорност вируса на услове северних географских ширина могла да буде створена само у лабораторијским условима. Раније су овакве операције Американци изводили против Кубе.
У међувремену, Сједињене Америчке Државе су 2001. године вештачки блокирале механизам узајамне контроле, епидемиолошка ситуација у свету се процењује једнострано, дистанцирају се од Женевске конвенције из 1972. године о забрани биолошког оружја. Страним инспекторима једноставно је забрањен приступ објектима изван Сједињених Америчких Држава.
Русија упорно тражи поштовање услова међународне конвенције. Москва је више пута захтевала од Вашингтона гаранције безбедности војно-биолошког програма Пентагона. Тако не би било потребно се у перспективи ликвидирају стратешке залихе биолошког оружја на територији најближих суседа прецизним средствима — за гарантовану чистоћу.

Тајни објекти

Савремена технолошка достигнућа и открића у области биологије и генетике указују на то да бактериолошко и генетско биолошко оружје постоји и да је способно да уништи непријатељске снаге у зависности од боје коже и других карактеристика расе. Потребно је само да се систематски проучи утицај најновијих вируса на конкретни генотип. Корисна је и стара пракса.
У замену за америчку помоћ, Украјина, Грузија, Азербејџан и Казахстан не само што су уступили своју територију за биолошке експерименте Пентагона, већ су Сједињеним Америчким Државама дали своје колекције патогена опасних болести (укључујући и совјетске борбене типове микроорганизама). И сада се, под маском хуманитарне мисије (обезбеђивање биолошке безбедности бивших совјетских република), потенцијал војних лабораторија САД у суседним земљама може употребити против Русије.
Амерички научници раде у тајности, признајући само проучавање природних локалних инфекција региона дислокације. Независност биолошких лабораторија Пентагона од земље-домаћина омогућава да се готово неконтролисано баве експериментима са опасним вирусима и бактеријама, изводе различите врсте биолошких напада, што у пракси значи проверу утицаја тих „производа“ на здравље становништва. Не треба далеко ићи да би се нашли примери.
Генетска блискост руских и украјинских држављана и споразум између украјинског Министарства здравља и Министарства одбране САД (од 29. августа 2005. године) предодредили су отварање тринаест америчких војних лабораторија у Украјини — у Кијеву, Одеси, Херсону, Тернопилу, Ужгороду, Виници, Харкову, Лавову и Дњепропетровску. Интереси Пентагона су сасвим јасни. Став украјинског Министарства здравља само изазива чуђење, сувише је велик ризик од такве сарадње.
Грузија такође има мрежу америчких војно-биолошких лабораторија, укључујући и складиште опасних супстанци у војној бази у близини Тбилисија. Сви објекти су изграђени уз помоћ средстава Пентагона и само у Грузији је потрошено више од 100 милиона долара (у Казахстану 108 милиона долара). Цена објеката вероватно укључује скупу опрему двоструке намене. Формално — грузијски стручњаци се заједно са америчким баве проблемима превенције вирусних обољења, али буџет једне лабораторије може да се упореди са читавим буџетом за здравствену заштиту Грузије.
Слични објекти дају потенцијалном непријатељу огромне могућности за „чисте“ офанзивне операције на туђој (суседној) територији. Највећа опасност је невидљива. Погледајте ОВДЕ да ли руско оружје долази у Србију. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте овде како изгледа топ 5 најопаснијих биолошких оружја:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА