Најновије

Јеремић "гура" Двери на листу опозиције, демократе против

Вук Јеремић, председник ЦИРСД-а и кандидат на претходним председничким изборима, покушава да на заједничку листу опозиције за београдске изборе убаци и Двери Бошка Обрадовића, а лидер Демократске странке (ДС) Драган Шутановац је против тога, пише "Блиц", позивајући се на незванична сазнања.

Вук Јеремић (Фото: Медија центар Београд)

Јеремић практично настоји да буде мост који ће помирити непомирљиво, па је питање колико су његова настојања реална, наводи београдски дневник у данашњем издању.
Позивајући се на неименовани извор близак Јеремићу, "Блиц" пише да Јеремић од повратка у Србију одржава контакт са лидером Двери Бошком Обрадовићем, са којим је наводно више пута разговарао о међусобној сарадњи, а о томе је, напомиње, било речи и пред председничке изборе.
- Како се приближавају градски избори, контакт су интензивирали и сада покушавају заједно да партиципирају у оквиру једне опозиционе колоне - каже неименовани саговорник листа.
Извор "Блица" близак Јеремићу истиче да се он залаже за једну листу и да су за њих прихватљиви партнери сви они који су истинска опозиција актуелној власти.
- Прихватљиво нам је да на тој листи буду и Двери, а и Зоран Живковић, упркос очигледном труду да увреди Вука Јеремића - наводи извор и додаје да они на то неће реаговати јер је циљ смена власти, а не свађе у опозицији.
Исти извор истиче да је, ипак, за Јеремића приоритетни политички партнер - Саша Јанковић са којим, каже, има висок степен разумевања по најважнијим политичким питањима.
"Блиц" напомиње да идеја о интеграцији Обрадовића на исту листу, у редовима демократа није дочекана са одобравањем и да је познато да одраније постоји анимозитет између Шутановца и Обрадовића. Београдски лист подсећа да је Шутановац изразио уверење да би "ДС и Двери у коалицији имале чак и мање гласова него да на изборе изађу појединачно у две колоне".
Ипак, "Блиц" наводи да од извора блиског врху демократа сазнаје да ће Јеремић сигурно покушати да угура Двери на листу.
- Све чешће се говоди да су Јеремић и Обрадовић десна коалиција која треба да наступи заједно. Међутим, пошто су Двери "хард цоре" чак и за Јеремића, он ће покушати да их потури на једну листу са нама. То ће тешко ићи, пошто би нас бирачи жестоко казнили - наводи неименовани саговорник листа.
То за "Блиц" потврдује и председник Извршног одбора ДС Радослав Милојичић, који каже да "политике ДС и Двери нису компатибилне, и да се при том разликују не у нијансама, већ у суштинским вредностима".
- Не постоји могућност да погазимо политику и вредности за које се 27 година боримо због било кога, па и због Двери - истиче Милојичић.
САД окрећу леђа Хашиму Тачију и компанији!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервију Вука Јеремића за Спутњик
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА