Најновије

ВОЈНА ПАРАДА У БЕЛОРУСИЈИ: Ево шта је Лукашенко показао свету и кога је позвао из Србије (ВИДЕО/ФОТО)

Поводом обележавања Дана независности Белорусије и 70 година од ослобођања од нацистичког окупатора у Минску је одржана величанствена војна парада. Председник Белорусије Александар Григорјевич Лукашенко на параду, која је одржана на сам дан празника 3. јула, стигао је у пратњи најмлађег сина Николаја.

Парада у Минску (Фото: Јутјуб)

У свом говору Лукашенко је рекао да је за његов народ сећање о херојском делу предака светиња. – Сећање нам не даје шансу да направимо грешку. Све то посебно је важно у актуелном тренутку када су политичке међународне тензије подигнуте на највиши ниво а њихови војни потенцијали акумулирају своје снаге у близини наших граница, нагласио је белоруски лидер. Према речима председника Лукашенка Белорусија је у Другом светском рату претрпела велике губитке а током ратних дејстава изгубила трећину становништва. Међутим, како је закључио председник слободарски дух белоруског народа и његове воље да се одупре поробљивачуникако није и никада неће бити сломљен.

На паради су приказани тенкови, борбена возила, ракетни системи и друго оружје. Потенцирана су оружја која су Белоруске производње.

Такође, марширали су и војници обучени у униформе Црвене армије за заставама белоруских јединица које су стигле до Берлина. Осим војних приказана су и цивилна возила, трактори и тешки камиони који се производе у Белорусији.

На позив Лукашенка, паради је присуствовао народни посланик и почасни конзул Драгомир Карић. Погледајте цео снимак параде: На који део фронта је Асад упутио руске "терминаторе"сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како се рекламира војска Белорусије.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА