Најновије

Ево због чега Вучић ипак неће ићи у Сребреницу

Иако је планирао, председник Србије Александар Вучић ипак неће ићи на комеморацију у Сребреницу.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Како је потврђено у његовом кабинету, Вучић ће се 11. јула, када се одржава комеморација у Поточарима, срести са Реџепом Ердоганом, председником Турске.
Александар Вучић је пре неколико дана изјавио да не зна да ли ће ићи на комеморацију жртвама Сребреници, али да ће свакако тог дана исказати пијетет. Он је навео да треба да се види шта је најбоље за саме домаћине и кога позивају.
- „Они имају неке своје услове и захтеве. Мислим да је важније да сачувамо добре односе. Наравно да ћу и тог дана исказати свој пијетет - поручио је Вучић.

Председник Србије није ни позван?

Није познато да ли је председник Србије уопште позван на комеморацију. У Организационом одбору за обележавање 11. јула су рекли да је отворен позив за све оне који осећају пијетет према жртвама, додајући да они нису упућивали никакве званичне позиве страним званичницима. Када је у питању Вучић, објаснили су, његов долазак је питање за државу.
Међутим, у Председништву БиХ наводе да је слање позивница посао Организационог одбора.
На комеморацији жртвама у Сребреници, Вучић је био пре две године, тада као премијер, али се у Београд вратио са лакшим повредама. Њега је у Поточарима напала разлаурена маса, која је пробила заштину ограду и српску делегацију гађала ципелама, флашама воде... а српски премијер том приликом погођен је каменом у главу.
Да ли ће актуелна премијерка Ана Брнабић или неки министар одати почаст жртвама у Сребреници, још није одлучено. Како је у Влади речено, то тек треба да буде тема на једној од наредних седница.
За сада је познато да ће у Поточаре ићи лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић, председник ЛДП Чедомир Јовановић, као и Ненад Чанак, лидер ЛСВ. Одлазак је најавио и Муамер Зукорлић, председник БДЗ.
Прочитајте ОВДЕ како се Вучић павдао руском амбасадору због изјава премијерке Ане Брнабић о српском избору-ЕУ, уместо Русије.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Александар Вучић се у мају састао у Пекингу са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом са којим је разговарао о економској сарадњи две земље и ситуацији у региону, као и заједничким инфраструктурним пројектима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА