Најновије

НА РЕДУ СУ СИРИЈСКЕ МАРКАЛЕ! Захарова диже тон: Знамо све! Милитанти спремили бојне отрове да би оптужили САА и покренули бомбардере САД

Сиријски милитанти припремају провокације коришћењем хемијског оружја у Источној Гути како би подстакли америчке авио ударе на положаје провладиних снага у Сирији, изјавила је данас портпарол руског министарства иностраних послова Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: newsru.com)

"Према доступним информацијама, сиријске милитантне групе планирају режиране провокације са коришћењем хемијског оружја како би подстакле америчке ваздушне ударе на положаје провладиних снага Сирије", рекла је она.
"Акције ће највероватније бити изведене у насељу неприступачном за владу Сирије, од којих је једна опозициона енклава у Источној Гути где су претходно испоручени бојни отрови", рекла је Захарова. 
"Конкретно, милитанти група Џаиш ал-Ислам и Фајлак ар-Рахман са седиштем у Источној Гути поседују неколико бојевих пројектила са хемијским агенсима од по 150 килограма сваки."
Захарова је додала да "такве провокације могу да се десе на југу земље, у операцијским областима оружаних група које се налазе у Саудијској Арабији, Јордану и Израелу, као и на истоку Сирије".
Према речима портпаролке, Исламска држава, терористичка организација која је забрањена у Русији, "распоређује радионице и објекте за производњу муниције, укључујући и муницију са бојним хемијским агенсима, из града Рака до контролисаних округа области Деир ез-Зор".
"Што се тиче бројних изјава коалиције под вођством САД-а да је у потпуности блокирала град Раку, треба имати на уму да превоз овакве опреме кроз редове једне коалиције показује, унајмању руку, неспремност да се виде чињенице ", истакла је Захарова.
"И, гледано са стране, мислим да можемо по свему судећи говорити о договарању са милитантима. Не искључујемо да међу тим милитантима могу бити терористи." Након Саудијске Арабије и Катара, једна словенска земља ће платити милијарде за америчко оружје, које им треба против Руса, опширније ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лажне вести Си-Ен-Ена о коришћењу хемијског оружја
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА