Најновије

ОШТАР ОДГОВОР НА ВУЧИЋЕВУ НАМЕРУ ДА МЕЊА СВЕСТ НАРОДУ: Свест се не мења ни керу (ВИДЕО)

Поводом последњих изјава српске интелектуалне "елите" о тзв. Вучићевом унутрашњем дијалогу у емисији "Политикон" на телевизји "Хелм Каст" говорио је писац Момчило Селић.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Селић је такве људе назвао такозваним интелектуалцима и наставио: "Ја само знам да у САНУ има пар људи који су у проблему зато што се супростављају том идотизму које гура тип као што је предсеник САНУ Владимир Костић, а који је по струци лекар. Он говори у своје име, а требало би да претставља академију, јер ко претставља академију требало би да представља народ. Он се, каже, поводом тзв. унутрашњег дијалога о Косову и Метохији брине за моју децу - а ја му поручујем - Нека хвала Костићу! 

За Душана Ковачевића Селић каже:"А Душан Ковачевић је вешт писац, ако је писао све оно што је написао, то морам да кажем, а људи нек се мало позабаве шта сам тиме питао. Јер овде има гомила писаца, званичних, државаних писаца, за неке се поуздано зна ко им је писао дела. Његово дело је дело ругања, то је ругачко дело. Смех је племенит, али ако је смех базиран искључиво на ругању као код Душана Ковачевића онда је то проблем". Поводом последњих изјава Душана Ковачевића о томе да "Србија нема деце за нови рат" Селић се пита:"Шта му је то требало"? Све што је могао добио је, шта може да изгуби? Јер ако види Вучића, Вулина и Зорану Михајловић (и овога) и ову Брнабићку, ако он њих види као особе са којим би сео за сто и попио по ракију са њима, онда ја мислим да тај човек има озбиљан душевни проблем, да не кажемо духовни".

Селић се на крају емисије осврнуо  и на оно што ради председник Александар Вучић. - Човек ако не опстане духом, сопством, он више није човек. А овде нам овај врховник говори да треба да мењамо нашу свест. Под условом да је много паметнији него што је, и да је натчовек, он то не би смео да каже, јер свест се не мења ни керу. Ако си узео кера, Немачког овчара, нећеш ти од њега правити рот фајлера, пудлицу или теријера. Он је немачки овчар. Ако ти то мењаш ти си кретен. А овде то имамо са највишег места у држави да хоће да мењају свест народу, од човека који није изабран него постављен - рекао је Селић. Аутор и водитељ емисије је Данило Тврдишић Kaко је Србин методама контроле временских прилика спасао одржавање олимпијских игара у Сарајеву 1984. године погледајте ОВДЕ. Извор: Правда/HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Колико су комунисти убили Срба?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА