Најновије

РУСИ КАЖУ: Србин Младен Икић најбољи командант!

МОСКВА / БЕОГРАД - Потпоручник Младен Икић из 26. тенковског батаљона Друге бригаде Копнене војске проглашен је за најбољег командира тенка у конкуренцији 57 посада из 19 земаља које су се такмичиле на Тенковском биатлону.

То је тај! (Фото: Министарство одбране Србије)

Међу награђенима су и вођа екипе потпуковник Саша Тодоров, старији водник прве класе Александар Јовић из екипе која се такмичила у дисциплини Тенковски биатлон и цивилно лице Бранимир Перић у дисциплини Пољска кухиња.
Министар одбране Александар Вулин и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић обишли су припаднике Војске Србије учеснике Међународних војних игара 2017, на полигону Алабино недалеко од Москве, и честитали им на освојеном високом шестом месту у оштрој конкуренцији, изражавајући задовољство показаним тимским духом и пожртвованошћу током такмичења, наводи се у саопштењу Министaрства одбране.
Вулин каже да је поносан на припаднике Војске Србије који су учествовали на овогодишњим Међународним војним играма.
„Ми бројчано можда нисмо велика војска, нарочито у поређењу са земљама учесницама овог такмичења, али имамо одлично обучене војнике великог срца и то су наши припадници и показали. Шесто место у оштрој конкуренцији је успех, посебно имајући у виду чињеницу да знатан део наше екипе чине припадници Војске Србије којима је ово био први сусрет са стазама полигона Алабино. Посебне честитке упућујем потпоручнику Икићу, који је показао сјајну умешност у командовању тенком, а целој екипи желим још бољи пласман на неком од наредних такмичења“, рекао је министар одбране.
Ове године на Тенковском биатлону, најатрактивнијој дисциплини Међународних војних игара, 20 тенкиста Војске Србије одмеравало је снаге са колегама из 19 земаља подељених у 57 посада. Прочитајте ОВДЕ шта је поручио Шојгу! Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Српски тенкисти на биатлону у Русији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА