Најновије

СУСРЕТ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Ево о чему ће разговарати Трамп и Вучић!

Председник Србије Александар Вучић требало би да се до краја године састане са председником САД Доналдом Трампом.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Како каже извор из дипломатских кругова у Вашингтону, том сусрету претходиће сусрет са потпредседником САД Мајком Пенсом у септембру. Тај састанак требало да се догоди око 20. септембра и да ће бити практично увод у састанак Вучића и Трампа.
Вучић и Пенс би требало да се састану на маргинама заседања ГС УН о Косову и да разговарају о дијалогу Београда и Приштине, али и о укупној ситуацији у вашем региону", истакао је саговорник и додао да још није стигла званична потврда да ће до овог састанка доћи.
По ономе како сада стоје ствари, Пенс долази у Њујорк и постоји велика могућност сусрета са председником Србије. Тада би требало да буду договорени и сви детаљи сусрета Вучића и Трампа.
Крајем овог или почетком следећег месеца, Вучића очекује наставак косовског дијалога у Бриселу.
Ови састанци требало би да доведу до знатних помака када је рец о решавању косовског проблема, али и до решавања свеукупне балканске кризе.
"Очекујемо да се међународна заједница јасније одреди према питању стабилности Балкана. Наше државно руководство ће инситирати да се изврши притисак на Приштину како би они почели да испуњавају све оно што је договорено у Бриселу , а пре свега да крену у реализацију ЗСО", истиче високопозиционирани извор из српске власти.
Председник Вучић 7. и 8. септембра треба да иде у посету БиХ, а почетком октобра, путоваће у Загреб на позив председнице Колинде Грабар Китаровић.
Прочитајте ОВДЕ како је текла жустра распава у Савету безбедности између Ивице Дачића и косовске амбасадорке у САД Вљоре Читаку.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А шта је Вучић недавно изјавио о свом наследнику?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА