Најновије

ШИПТАРСКА ЕУФОРИЈА: Како Албанци реагују кад неки Србин изјави да је Косово независно (ФОТО/ВИДЕО)

Ретко који Србин је спреман да изјави да је Косово независно зато и када се деси таква изјава на Косову и Метохији и у Албанији, међу шиптарским медијима, настаје права еуфотрија. Шиптарски медији овакве изјаве Срба преносе на ударним местима чак и када не долазе од релевантних политичких чинилаца.

Aлбанци (Фото: Синхуа)

Изјава писца Александра Дикића дата у емисији "Духовна трпеза" у продукцији "HelmCast" да је Косово не зависно и да од њега не треба правити српску Газу изазвала је доста негативних реакција у Србији али и праву еуфорију и задовољство на Косову и Албанији међу Шиптарима.

- Ниједан закон изгласан у Београду не важи на Косову и Метохији. Косово је независно. Кад кажем независно, мене не занима преамбула Устава, то је само мртво слово на папиру. Мене занима да закон који је изгласан у Београду буде примењиван у Ђаковици,  Урошевцу, Дечанима, тада ћу знати да ми живимо у истој држави. Ако тога нема, ако ниједан динар не уђе у буџет Србије, онда ми нисмо иста држава. Ако ниједна „покрајинска“ институција не координира са централном влашћу у Београду, нисмо иста држава. Дакле, Косово је независно од Србије. Нажалост.  Да ли ми можемо да се боримо за промену тог статуса, отворено је питање. Можемо да се боримо. Можемо замрзнути конфликт. Али морамо да будемо свесни последица тога“ – рекао је Дикић.

- Не можемо на Косову и Метохији правити српску Газу нити концентроване логоре с бодљикавом жицом. Ако немамо народа тамо, немамо ни државу“ – рекао је, између осталог TV HelmCast Александар Дикић. Његова изјава готово да није изазвала реакцију у српским медијима али је прошла запаженоо у шиптарским. Више од десет медија на Косову је пренело ову вест са најпозитивнијим коментарима, међу којима је и "Газетаекспресс" најчитанији новински сајт на Косову и у Албанији. Зашто НАТО и ЕУ одговара Вучић на власти у Србији погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Гостовање уредника Правде Игора Маринковића у емисији "Политикон" у продукцији "HelmCast".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА