Најновије

УДАРИ ПЕНТАГОНА НЕ ПРЕСТАЈУ: Пустили хорду џихадиста из Јордана! Уследио жесток контранапад сиријских снага! (ФОТО/ВИДЕО)

Јучерашњи напад из ваздуха само је једна у низу провокација САД-а у Сирији, на које Дамаск и Москва, за сада, одбијају да реагују.

САА против џихадиста на граници (Илустрација: Правда)

"Армија слободних племена" (Џејш Ахрах ал Ашајер), једна од џихадистичких организација које још увек уживају пуну подршку САД-а, обајвила је пре два дана почетак офанзиве против Сиријске арапске армије (САА) на северу покрајине Сувајда. Према тврдњама ове организације, током прва два дана већ је освојен већи број контролних пунктова на сиријско-јорданској граници, а заробљено је и 15 војника САА који су приказани на фотографији.
US-backed Militants Launche Attack Against Syrian Army From Jordanian Territory

Како наводе, у операцијама, америчким противтенковским ракетним системима ТОВ уништен је један тенк и једно оклопно возило САА. Са друге стране, извори из Сиријске армије тврде да је изненадни напад "Слободних племена" покренут са територије Јордана. Ово су потврдиле и њихове џихадистичке "колеге" из организације "Лавови Источне армије" (Џејш Усуд ал Шаркија), са којима "Слободна племена" деле америчку кантину у Јордану. "Лавови" тврде да нису били обавештени о овим операцијама унапред, али да су им се прикључили, такође, продирући до севера сиријске покрајине Сувајда из Јордана. Овакав потез америчке команде очигледна је реакција на све очигледнију могућност остварења добрих односа Сирије и Јордана, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Медијско крило Хезболаха, касно вечерас по локалном времену, издала је снимак и кратко саопштење у ком тврди да су све позиције САА, које су изгубљене претходних дана у пограничном подручју са Јорданом, враћене под контролу снага лојалних Дамаску.
Сиријска војска на прагу је уласка у место Хмејмим, које отвара још један улаз у покрајину Деир Ез Зор. Снимке из жестоких борби које се воде на том ронту погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Жестоке борбе воде се и на планинском масиву Каламун:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА