Најновије

НАЈВЕЋА ДИЛЕМА: Да ли ико може да замени Теа?

Србија ће на овогодишњем Европском првенству морати без свог чаробњака - капитена Милоша Теодосића.

Милош Теодосић (Фото: Јутјуб)

Хронична повреда листа, због које је пропустио део припрема и све досадашње тренинг утакмице нашег најбољег тима, не може да буде у потпуности залечена до почетка такмичења у Турској, па су селектор Александар Ђорђевић и Милош Теодосић, после консултација са медицинским тимом наше репрезентације и ЛА Клиперса, заједнички донели ову тешку одлуку.
„Нажалост, повреда која мучи Теа, не дозвољава му да до Европског првенства буде максимално спреман. То је процена нашег медицинског тима, али и људи из ЛА Клиперса. Морамо да водимо рачуна о здрављу играча и донели смо заједничку одлуку да Теодосић прескочи предстојеће такмичење. Он је играч који је годинама максимално посвећен репрезентацији и његова жеља да игра је увек била велика. Нажалост, у овој ситуацији, жеља није довољна. Ово је велики хендикеп за тим, али настављамо даље са истим амбицијама“, рекао је селектор Србије Александар Ђорђевић. 
Неоспорно је да је Тео увек био на распологању репрезентацији, ипак, сада је повреда била јача од жеље. 
Ово је велики ударац за Србију, која ће имати тежи задатак, јер поред капитена 'Орлова' учешће на овогодишњем Европском првенству отказали су, што због повреда, што због индивидуалног рада, Никола Јокић, Марко Симоновић, Мирослав Радуљица и Немања Бјелица. 
Ипак, Србија је земља кошарка, а Александар Ђорђевић ће сада морати да докаже да ли Србија може без најбољег српског плеја, који је неоспорно, свих ових година био стуб репрезентације. 
До Европског првенства остало је још десетак дана, а Ђорђевић још увек може да рачуна на ових 14 играча: 
Стефана Јовића, Богдана Богдановића, Милана Мачвана, Николу Калинића, Владимира Лучића, Драгана Милосављевића, Владимира Штимца, Бранка Лазића, Стефана Бирчевића, Марка Гудурића, Василија Мицића, Огњена Кузмића, Бобана Марјановића и Немању Недовића. На припремним мечевима види се да Мицић има жељу да "изгине за дрес", а сада ће бити на радару селектора, који ће од њега очекивати још више. Садашњи играч Жалгириса је поред Недовића и Марковића играо на позицији плеја 2013. године када у тиму није било Милоша Теодосића. Немања Недовић је пропустио вечи део припрема због повреда рамена, а после обављених прегледа из Малаге утврђено је да повреда није била теже припроде. Селектор је потврдио да ће се бек Уникахе прикључити саиграчима на турниру у Грчкој, али поставља се питање колико ће Недовић бити спреман за европски шампионат.  Можда се и најмање очекује да Богдан Богдановић преузме ту улогу, прво због позиције бека, али је у припремном периоду показао да може да организује игру и да ће бити један од лидера репрезентације.  Неоспорно је да ће Србији бити далеко теже без српског чаробњака, који је свих ових година био срце тима, али треба веровати у ове момке, као када је 2009. године у Пољској ретко ко веровао да ће се Србија на челу с Милошем Теодосићем вратити у сам врх европске кошарке. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте магију Теодосићевих асистенција:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА