Најновије

ДАЧИЋ ПРИМИО ЧЕПУРИНА И КИНЕЗЕ: Шеф српске дипломатије данас разговарао са представницима две суперсиле (ВИДЕО)

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина.

Чепурин код Дачића (Фото: Министарство спољних послова Србије)

Како је наведено из Министарства спољних послова у разговору је постигнута сагласност око планова политичких контаката високих званичника Србије и Руске Федерације у наредном периоду. Размотрене су такође и перспективе даље свестране сарадње, са посебним акцентом на активностима усмереним за унапређење економских односа две земље.

Са кинеским кандидатом за председника Унеска

Раније данас, први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић састао се и са др Ћиан Тангом, кандидатом Кине за позицију генералног директора Организације Уједињених нација за образовање, науку и културу – Унеско. Др Ћиан Танг је представио своје приоритете и визију рада Унеска, које планира да спроведе уколико буде изабран на чело ове значајне организације. Састанак, коме је присуствовао и кинески амбасадор у Београду Ли Манчанг, био је и прилика да кандидату за позицију генералног директора Унеска укажемо на приоритете Републике Србије у сарадњи са овом организацијом, као и да посебно истакнемо наше активно залагање против политизације рада Унеска, рекао је Дачић. Обострано су констатовани изразито пријатељски и веома развијени односи две земље, како на билатералном, тако и на мултилатералном плану. Зашто је Вучић поскидао сопствене слике са зидова, сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако нас они виде: Мала репортажа младих кинеских туриста из пропутовања кроз Србију
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА