Најновије

СВЕТ ЈЕ УСРЕД ХЛАДНОГ РАТА: Алармантно упозорење немачког шефа дипломатије!

БЕРЛИН - Свет се налази усред хладног рата, а нуклеарно наоружавање и Истока и Запада је веома опасно, упозорио је Зигмар Габријел, немачки министар спољних послова.

Трамп и Путин (Фото: kremlin.ru)

Он је у интервјуу за Билд рекао да је цела планета у опасности због новог леденог доба у односима Русије и Запада, који се погоршавају од сукоба у Украјини 2014.

Против нуклеарки

- Ми смо у хладном рату, верзији 2.0. Усред тог рата, суочени смо с нуклеарним наоружавањем и на истоку и на западу. И руски председник Владимир Путин и амерички Доналд Трамп верују да је основа односа између народа и нација борба. Они не верују у снагу права него у право јачег. Немачка би требало да иступи и супротстави се томе - рекао је Габријел.
Док немачка канцеларка Ангела Меркел, додаје он, верује да ће се умилити Трампу повећањем војног буџета, то је грешка, јер би Берлин требало да тражи да се америчко нуклеарно оружје склони са немачке територије, што тражи и кандидат његове СДП за место канцелара Мартин Шулц.

Исказивање снаге

На питање новинара „ко је најгори међу тројицом председника - Реџеп Тајип Ердоган, Доналд Трамп или Владимир Путин“, немачки шеф дипломатије је одговорио:
- Заједничко за њих тројицу је то што исказивањем снаге покушавају да придобију поштовање. Они виде свет као арену, као бојно поље. А то је опасно!

Кремљ: Неће бити обрачуна

Заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјапков одбацио је тврдње да су Америка и Русија у новом хладном рату.
- Тренутне тензије нису сукоб који би могао да прерасте у отворени рат. Мислим да је такав резултат немогућ, јер данас не постоји сукоб између система и идеологија као некад - рекао је Рјапков. Због чега су нервозне стране трупе? Руски “Панцир-С“ штити сиријско небо. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Курир 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најважнији састанак у модерној истори-Састанак Трампа и Путина
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА