Најновије

АМЕРИЧКИ СЕНАТОР ВУЧИЋУ: Не дајте статус руском центру у Нишу!

Амерички сенатор Рон Џонсон изјавио је вечерас да се нада да ће председник Србије Александар Вучић и Србија да се супротставе свим покушајима да се да дипломатски имунитет Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, док је Вучић поручио да Србија доноси одлуке у складу са својим интересима.

Вучић и Џонсон (Фото: Јутјуб)

Одговарајући на питања новинара, након састанка са председником Вучићем, како види Хуманитарни центар у Нишу, Џонсон је навео да давање имунитета том центру не би било у најбољем интересу људи у Србији у смислу изградње привреде и страних улагања.
"Да би капитал овде дошао, потребно вам је што мање корупције и владавина права, као и индикације да се држава заиста креће ка тржишном капитализму и стабилности, а, на жалост, председник Русије Владимир Путин демонстрира супротно", рекао је Џонсон.
Председник Србије је, надовезујући се на Џонсонове речи, поручио да Србија одлуке доноси у скаду са својим интересима, истичући да нисмо били изложени никаквој врсти агресије по том питању.
"У складу са интересима независне и стабилне Србије доносићемо одлуке", подвукао је Вучић.
Он се захвалио Џонсону на искрености и отворености и додао да је републикански сенатор увек био такав, као што је таква и наша позиција.
Како је рекао, око Косова и Метохије имамо различите ставове, али увек можемо да разговарамо о томе на отворен и поштен начин. "Ма како то било тешко за нас, то је лековито за наше друштво и и мислим да је добро да наши амерички пријатељи желе да чују наше ставове и мишљење", назначио је Вучић.
Помоћник војног аташеа амабасаде САД у Србији Хајрум Гарвин обишао је све просторије Центра, али и полигоне на којима вежбају руски и српски спасиоци.
Говорећи о томе како се у Вашингтону гледа на утицај Русије у Србији, Џонсон је рекао да би волео да је Русија "пријатељски ривал" Сједињених Држава и западне цивилизације, док са друге стране "имамо ситуацију да смо постали неки непријатељи".
Како је рекао, после распада С С СР-а, постојала је јако добра прилика да раде заједно за бенефит свих људи, те да је САД спремна да буде пријатељ, а не ривал Русији, али да је на руском председнику Владимиру Путину да донесе одлуку.
"Ми радимо на томе да очврснемо своју одлучност и да сви у Русији схвате да ћемо се супротставити малтретирању и агерсији", рекао је Џонсон.
Прочитајте ОВДЕ шта је Дејвид Мекалистер рекао о Косову после посете Београду?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић зна и шта је Македонија радила а не ради се пријатељима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА