Најновије

КОСАЧОВ: Северна Кореја не блефира!

Шеф Међународног комитета Савета Руске Федерације сматра да недавно усвојена резолуција Савета безбедности УН која се односи на ракетни програм Северне Кореје, није постигла свој циљ, јер се "ситуација претворила у билатерални спор између Северне Кореје и САД", пренео је Ројтерс.

Северна Кореја војне вежбе (Фото: Јутјуб)

Најновији ракетни тест Северне Кореје показује да претња Пјонгјанга о испаљивању ракете у воде у близини територије САД није блеф, каже Константин Косачов.
Пјонгјанг је испалио ракету у уторак рано ујутру по локалном времену, пренео је Ројтерс, који подсећа да је последњи пут 2009. године пројектил који је испалила Северна Кореја прелетао Јапан. 
Савет безбедности УН ће тим поводом током дана одржати ванредну седницу. 
Јапанска телевизија НХК јавила је да се ракета распала на три дела и пала у воде код острва Хокаидо. 
Према наводима јужнокорејске војске, ракета је испаљена из региона у близини Пјонгјанга око шест сати ујутру по локалном времену, летела је око 2.700 километара и достигла висину од 550 километара. 
Систем за упозорење јапанске владе Ј-Алерт саветовао је становницима те области да предузму мере предострожности, али је телевизија НХК јавила да нема знакова оштећења. 
Абе је изјавио да ће учинити све што је у његовој моћи да заштити јапански народ. "Пружићемо максималан напор да чврсто заштитимо животе људи", рекао је Абе новинарима у кратком обраћању при уласку у своју канцеларију на хитан састанак сазван због испаљивања ракете. 
Пентагон је потврдио да је Северна Кореја испалила ракету која је прелетела Јапан, али и нагласио да она није представљала претњу по Северну Америку.
Прочитајте ОВДЕ шта Трамп поручује С. Кореји, док га Кина оптужује да је крив, а Русија да је ситуација ескалирала?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево чиме Северна Кореја прети Америци.

Бонус видео

Ко је јачи?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА