Најновије

НИЈЕ ОТЕТА: Украјина спрема депортацију руске новинарке, јер је... (ВИДЕО)

Портпаролка Украјинске службе безбедности је у објави на Фејсбуку навела да су издата неопходна документа за депортацију новинарке руског Канала 1.

Ана Курбатова (Фото: Јутјуб)

Руска новинарка Ана Курбатова биће депортована а исто ће се десити "свакоме ко се усуди да критикује Украјину", изјавила је портпаролка Украјинске службе безбедности Јелена Гитлијанскаја.
Медији су претходно пренели да је руска новинарка отета у Кијеву.
Амбасада Русије у Кијеву послала је ноту украјинском министарству спољних послова тим поводом, извор из амбасаде рекао је за Тас.
"У светлу медијских навода о отмици новинарке Канала 1 Ане Курбатове, амбасада је послала упит украјинским органима и ноту минстарству спољних послова, захтевајући хитне мере како би се утврдиле околности инцидента и ослободила руска новинарка", додао је тај извор.
Руско Министарство спољних послова оптужило је украјинске власти за отмицу руске новинарке пре него су саопштиле да ће је депортовати, називајући такав потез "намерном провокацијом" украјинске безбедносне службе. 
Према наводима канала Росија 24, Курбатова (29), рођена у Ставропољу, добијала је у више наврата претње због извештавања о догађајима у Украјини.
Међународна федерација новинара са седиштем у Бриселу провера информације у вези са руском новинарком.
Представник Организације Ести Ортиз изјавио је за Тас да су у контакту са удружењима новинара и у Кијеву и у Москви и да су и једни и други потврдили да је украјинска служба безбедности задржала руску новинарку.
"Анализираћемо информације, посебно оне које се тичу оптужби на њен рачун и после тога ћемо издати званично саопштење", рекао је Ортиз.
Прочитајте ОВДЕ чиме то украјински екстремисти поново прете?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто се украјинске власти плаше руских новинара?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА