Најновије

НА ИВИЦИ СВЕТСКОГ РАТА: Амерички нуклеарни бомбардери подигнути уз обале Кореје?!

Амерички стратешки бомбардери, који могу да носе нуклеарно оружје, извели у близини источне обале Јужне Кореје заједничку вежбу са јужнокорејским снагама.

Амерички авиони (Фото: Америчко ратно ваздухопловство)

Агенција АП констатује да ово представља показивање америчке моћи Северној Кореји, која је у уторак испалила балистичку ракету која је прелетела Јапан.
Војска Јужне Кореје је саопштила да је у питању вежба у којој учествују два америчка бомбардера Б-1Б и четири Ф-35, као и јужнокорејски бомбардери Ф-15. Они учествују у вежби бомбардовања у близини источне обале Јужне Кореје, али засад није јасно да ли се користи бојева муниција.
Северна Кореја је потврдила да је у уторак испалила ракету која је прелетела Јапан, и да је погодила циљане воде у Тихом океану. Ракета „хвасонг 12“ средњег домета, чије лансирање је надгледао севернокорејски лидер Ким Џонг Ун, „пресекла је небо изнад острва Хокаидо и рта Еримо дуж унапред одређене путање лета и тачно је погодила циљане воде у северном Тихом океану“, известила је севернокорејска новинска агенција КЦНА. Погледајте ОВДЕ објављене слике наводно убијених Руса у Сирији. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа чувени амерички стратешки бомбардер Б52:

Бонус видео

Ово су карактеристике свих стратешких нуклеарних бомбардера у историји:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА