Најновије

СЕВЕРНА КОРЕЈА: Наша врата су отворена за све Американце добре воље!

Пронгјанг је критиковао одлуку САД да забрани америчким држављанима посете Северној Кореји, објавила је државна агенција KCNA наводећи да нема разлога да се странци осећају угрожено.

Пјонгјанг (Фото: Јутјуб)

"Наша врата су увек отворена за све Американце добре воље који посећују нашу земљу и желе да виде нашу стварност", рекао је неименовани портпарол министарства спољних послова Северне Кореје.
Амерички Стејт департмент је претходно саопштио да забрана ступа на снагу 1. септембра, мада се може направити изузетак за новинаре и хуманитарне раднике.
Забрана је уведена након смрти америчког студента Ота Вармбијеа који је у Северној Кореји осуђен на 15 година тешког рада због покушаја крађе.
KCNA данас овај случај не помиње, али наводи да је Пјонгјанг изрекао "само казну" неким америчким грађанима који су извели акције против режима, преноси Ројтерс.
Такође се наводи да забрана одражава становиште Вашингтона да је Пјонгјанг непријатељ и понавља да администрација Доналда Трампа треба на напусти своју непријатељску политику према Северној Кореји.
Према неким проценама, Северну Кореју годишње посети до 5.000 људи, а међу њима је неколико стотина Американаца.
Званични Пјонгјанг сматра да је најновији амерички закон, којим се уводе додатне санкције Русији, Ирану и Северној Кореји, "кривично дело", пренела је агенција  саопштење севернокорејског Министарства спољних послова.
"Усвајање још једног пакета једностраних санкција од стране САД је кривично дело. Оно директно оспорава повељу УН и међународно право. Севрена Кореја најснажније осуђује и одбацује такозване једностране америчке санкције. Друге државе такође би требало озбиљно да размишљају о овим срамним и противзаконитим акцијама америчке владе", наводи се у саопштењу, преноси Тас.
Прочитајте ОВДЕ шта би се десило ако би севернокорејска ракета експлодирала изнад САД?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте документарац о Северној Кореји, најзатворенијој земљи на свету.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА