Најновије

ПОПОВИЋ ОТКРИВА: Зашто је Лукашенко рекао да Вучић "маше репом" и која је веза Ћурувије и кафића Панда! (ВИДЕО)

Што се тиче насилног упада у Скупштину града, Александар Вучић је експерт за улично насиље. Ако он ово назива насиљем, неколико разбијених прозора, како онда може да одреди протесте које је он водио као радикал? У време његових протеста спаљиване су амбасаде и у њима спаљивани људи које је он предводио. На његовим протестима убијен је Ранко Панић, изјавио је Предраг Поповић, заменик главног и одговорног уредника магазина Таблоид током гостовања на каналу Прави одговор.  

Он је подсетио да је Ранко Панић лежао три-четири корака од Вучића, док га је група жандарма убијала ногама. 

- Вучић се држао за леђа и цвилио по обичају, као и његов брат Андреј кад је била геј парада 2014. године – казао је Поповић. 

Како је рекао, ове протесте Вучић покушава да представи као почетак новог Мајдана. 

- То је тотално бесмислено јер се приказује Александар Вучић као „руски човек“ кога „зли Запад“ покушава да обори на улици насиљем. А сам Вучић је рекао да ће Србија да испуни све преузете обавезе, а то значи Француско немачки план и признање лажне државе Косово – напомиње Поповић. 

Он је констатовао да овакви какви су, „протестани нису у стању да обију ни трафику, а камоли да упадну у Скупштину“. 

- Види се и разлика у односу Вучића према грађанским протестима и националним. Да су националисти због Косова или другог разлога урадили ово исто, Вучић би извео тенкове на улице. Сетимо се шта је урадио 7. јула 2020. године, извео све што је имао, укључујићи псе и коње – подсетио је Поповић. 

Он је казао да Вучић иде путем Слободана Милошевића, а да „исти ликови владају и данас“.

Објаснио је и зашто је Лукашенко упоредио Вучића са неким ко маше репом, а онда гризе руку која га мази и храни. Такође је рекао да Вучића уцењују и Руси и Кинези и Американци, а да сви трагови криминала воде ка председнику Србије. 

Поповић је изнео у каквим условима незапамћеног кућног притвора, горег од затвора, живи Милован Бркић, главни уредник Таблоида, а потом је оплео по судији Мидрагу Мајићу, који се није појавио на суђењу Бркићу већ је напрасно нестао на годишњи одмор. 

- У мој каријери сам разговарао Арканом, разговарао са разним људима оптуживаним за тешки криминал и ратне злочине, али само за Миодрага Мајића могу да кажем да је имао тај хладни поглед убице – казао је Поповић. 

Он је изнео своје сведочанство да је тужбу за клевету Момчила Перишића као потпредседника владе, у својству главног уредника. 

- Тужио ме јер је потпредседник његове странке изјавио да ће седница Покрета за демократску Србију бити одржана у Нишу, а не у Београду. И Момчило Перишић не тужи свог потпредседника странке, не тужи новинарку, него мене. Али где је ту инкриминисано дело? Не постоји! Али постоји сила, постоји статус потпредседника Владе! А кроз три четири дана Перишић се добровољно предаје у Хаг. Не само да је Мајић водио поступак по тој кретенској тужби, него кад адвокатица Перишића долази и каже да повлачи тужбу јер Перишић иде у Хаг, а Мајић одговара: „Немојте колегинице, ово ћемо брзо да завршимо“ – открива Поповић.

Он каже да је бурно реаговао и добио новчану казну, али му и даље није јасно како Миодраг Мајић наговара страну у поступку да остане при тужби и да отежа положај туженом.  

Поповић је открио и како је дошло до Вучићеве изјаве да албански терористи нису извршили злочин у кафићу Панда, где је тадашњи први потпредседник Владе имплицирао да су српску децу побили Срби. Како је навео, Вучић се крајем 2013. године сетио да су Легија и Јединица за специјалне операције била стационирана у близини Пећи и онда је путем медија имплицирао да је тај злочин починио Легија, а како је изнето у емисији, све наводи на закључак да је то измислио како би натерао Легију да сведочи у случају „Ћурувија“. 

Детаљније о свему погледајте у емисији на каналу Прави одговор. 

Прочитајте ОВДЕ шта Курти каже о регистарским таблицама

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА