Најновије

ЗУКОРЛИЋ ПРЕТИ: Ево шта је рекао о дијалогу о Косову!

Врло ме занима дијалог о Косову, и поздрављам ту иницијативу. Сматрам да би у тај дијалог требало да се укључе све структуре, сви представници институција и истакнути грађани, као и Бошњаци, каже посланик и председник Бошњачке демократске заједнице (БДЗ) Муамер Зукорлић.

Муфтија Зукорлић (Фото: Медија центар)

- Питање Косова није само српско-албанско питање, већ и регионално и безбедносно - каже он.
Међутим, наводи и да би питање укључивања босанскохерцеговачког ентитета Републике Српске (РС) у тај дијалог представљало распакивање целог региона.
- О РС у Србији не би смело и могло да се прича без Сарајева. Хоћу да кажем да, ако би се причало о РС, онда би се ту морало укључити и Сарајево, али и Санџак - каже Зукорлић за "Данас".
Према његовим речима, било која политичка идеја јесте легитимна све док подразумева међусобно уважавање, поштовање суверенитета, државе, граница држава и томе слично.
- Не може се третирати питање РС у Београду само, односно унутар српског унутрашњег дијалога. То питање отвара и питање Санџака, односно ми бисмо морали у томе да учествујемо, али и сви важни фактори у целом региону. Партикуларно отварање питања отвара врата дестабилизацији целог региона - истиче Зукорлић. Погледајте ОВДЕ смисао пакленог плана Хрвата. Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте какав је Зукорлићев став о Дарвину:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА