Најновије

МАЂАРИ БЛОКИРАЛИ ХРВАТЕ: Колинда љута, поручила да ће изрибати премијера Виктора Орбана!

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је да је "неугодно изненађена ставом Мађарске" која је блокирала улазак Хрватске у Организацију за економску сарадњу (ОЕЦД) и да ће тражити да то питање "мало дубље расправи" са мађарским премијером Виктором Орбаном.

Колинда Грабар Китаровић (Фото: Риа)

Она је то изјавила у интервјуу у емисији "Тачка на седмицу" телевизије Н1, која ће бити емитована сутра ујутру од 9 сати. Председница Хрватске у интервјуу је коментарисала и односе са суседним државама.
- Не мислим да би ова арбитража (о граничном спору Хрватске и Словеније) требало да одређује словеначки став према нама у односу на друга питања, од ОЕЦД до Шенгена. Односи Хрватске и Словеније су у глобалу пуно позитивнији него само ово питање о којима се непрестано говори - рекла је она.
Навела је да "више од милион Словенаца посећује хрватску обалу и радо су виђени гости" и да је "исто са Мађариима''''. Хрватска председница осврнула се и на мађарску блокаду уласка Хрватске у ОЕЦД.
- Неугодно сам изненађена ставом Мађарске и о томе ћу разговарати с премијером Орбаном и председником (Јаношем) Адером. Ставићу то питање на сто да мало дубље то расправимо. Постоје отворени проблеми који нису лако решиви, као ИНА МОЛ. Мислим да постоји начин да као зреле демократске државе приступимо решавању свега тога - рекла је Грабар Китаровић.
Н1 подсећа да је мађарско Министарство спољних послова у петак саопштило да Мађарска неће подржати хрватски захтев за чланство у ОЕЦД због односа Загреба према МОЛ и њеном шефу Жолту Хернадију.
Прочитајте ОВДЕ какав то глобални преокрет према Русији планира Немачка?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А шта Колинда каже ново о Титу, Пленковићу, Вучићу, плочи ХОС...

Бонус видео

Готово четврт века надвлачења конопца између Хрватске и Словеније због Пиранског залива, решио је пре неколико месеци Арбитражни суд у Хагу. А он је одлучио да скоро цео Пирански залив припадне Словенији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА