Најновије

ЧИСТЕ ТЕРЕН: САА у операцији елиминисања заосталих џихадиста у Деир Ез Зору! (МАПА)

Сиријска војска започела је неколико војних операција да ослободи четврти града Деир Ез Зор, који је и даље под контролом џихадиста ИД и припрема се за покретање више симултаних акција.

САА чисти терен (Фото: Јутјуб)

Сиријска војна информативна мрежа је на својој страници на Фејсбуку обавестила да је војска започела успешну операцију на подручју Јафре северно од аеродрома Деир Ез Зор, а предузела још неке акције у припреми за чишћење четврти града од заосталих џихадиста.

Ово се дешава недељу дана након укидања опсаде града и уласка појачања у центар после отварања коридора у циљу отварања пута за трансфер помоћи.
Војни медији су цитирали команданта терена у Деир Ез Зору, који је оптужио међународну коалицију да помаже лидерима Исламске државе тако што многе од њих евакуише са лица места хеликоптером.
Мрежа војних информација открила је да ће брза операција сиријске војске бити усмерена на ослобађање града у потпуности заједно са источним и западним предграђима.
Са друге стране, Сиријска арапска војска наставља припреме прелажења Еуфрата да би започела операцију на њеној источној страни и тренутно поставља мостове за транспорт возила.
Новине "Ал Ватан" су откриле да су им се јединице "људи жаба" морнарице придружиле у свом првом активном учешћу.
Новине су цитирале и извор из ваздушне базе Хмејмим, да је трупама тако олакшано дејство јер ће мостовима бити допремљена и оклопна возила, као и да су рониоци омогућили успех целе акције, наравно и мобилни мостови и гумени чамци који су брзо пребачени у Деир Ез Зор, након што је Међународна коалиција уништила све мостове на реци Еуфрат. Погледајте извештај са сиријског ратишта од 12. септембра.
Прочитајте ОВДЕ и све детаље напредовања сиријске војске јужно од аеродрома Деир Ез Зор.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

САА у операцији заузимања аеродрома у Деир Ез Зору.

Бонус видео

Сиријске снаге појачане руским настављају своју војну акцију на подручју Деир ез Зора.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА