Најновије

ЈОВАНОВИЋ: Не постоји изговор за неучествовање у дијалогу о КиМ

БЕОГРАД - Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић најавио је данас да ће та партија учествовати у унутрашњем дијалогу о Косову, наводећи да институционални дијалог у овом тренутку нема никакву алтернативу и да не постоји изговор за неучествовање у њему.

Чедомир Јовановић (Фото: Јутјуб)

"Ово није дијалог о (Александру) Вучићу него о Србији и њеној будућности", оценио је Јовановић у изјави за јавност.
Према његовим речима, Косово је корен наших проблема и узрок лутања Србије, али сматра да се мора отворити и дијалог о Босни и Херцеговини, уласку Србије у НАТО, поремећеним унутрашњим односима, слободи медија и говора, промени Устава Србије.
"ЛДП ће преузети одговорност у име оних који нису ћутали о Косову, плаћајући високу личну цену одлуке да не лажу своју земљу, и разговарати са Вучићем о тим темама", поручио је Јовановић.
Он је истакао да је ЛДП на истим позицијама где су и били и да су сачекали да и они који воде земљу схвате значај унутрашњег дијалога о Косову и тражењу решења које ће нашој деци гарантовати будућност и трајни мир.
"Немамо никакво разумевање за безбројне монологе, којих је препуно наше друштво, и кукавичлук, којима се данас појединци служе да би побегли од одговорности која је пред свима нама", навео је Јовановић.
Он је најавио да ће пред људе изаћи са грађанском платформом и тражити помоћ оних од којих очекују да буду подршка идеји модерне Србије.
Јовановић истиче и да нема места политиканству, као ни политичком комфору - "од нас се очекује да преузмемо иницијативу и окупимо све оне који су годинама били клеветани због истине коју су храбро говорили".
"Данас је прилика да се са тим ставовима иступи кроз институционални дијалог који у овом тренутку нема никакву алтернативу и не постоји изговор за неучествовање у њему", закључио је Јовановић, саопштио је ЛДП.
Лазански о српским миговима каже да су три су у квару, у један ударила птица. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чедомир Јовановић: Косово је трагична последица наше неспособности да рационализујемо своју политику
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА