Најновије

ЈУНКЕР: До 2019. године никога са Балкана не примамо у ЕУ, а после...

- До краја мандата садашње Европске комисије неће бити испуњени услови за улазак неке земље Западног Балкана у чланство Европске уније (ЕУ), а потом ће свака нова чланица морати да претходно уврежи деловање правне државе и вредности ЕУ, изјавио је данас председник Европске комисије Жан-Клод Јункер.

Жан-Клод Јункер (Фото: Јутуб)

Јункер је то рекао у годишњем излагању о "стању Уније" у Европском парламенту и истакао да ће "идућих година ЕУ имати више од 27 држава чланица".
Али, како је навео, "услови за улазак неке нове чланице у ЕУ са Западног Балкана неће моћи да буду испуњени до краја мандата садашње Европске комисије" 2019. године.
"А сваки пут за сваку нову државу чланицу ће морати да се у потпуности успостави правна држава и да темељне вредности ЕУ буду испоштоване", предочио је Јункер и нагласио да је "то апсолутни приоритет".
Он је ставио до знања да "то искључује засад улазак Турске у чланство ЕУ". Како је образложио, Турска се "већ извесно време џиновским корацима удаљава од ЕУ".
Прочитајте ОВДЕ чиме је Тајип Реџеп Ердоган изазвао бес својих НАТО савезника?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бивши канцелар Немачке Герхард Шредер изјавио је у Београду да је реално и спроводиво да Србија 2020. године уђе у Европску унију, ако настави реформски процес.

Бонус видео

Хоће ли пут Србије ка Европској унији, после захтева Хрватске, закомпликовати и Бугарска и Румунија са својим захтевима? Незваничне информације указују на то да су и ове две земље забринуте због права њихових мањина у Србији, а Београд тврди да нико од званичника из Софије и Букурешта није помињао могућу блокаду европског пута Србије.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА