Најновије

МАЛИ: Завршетак радова у Београду пре рока

У Београду се никада није више градило а завршетак радова се очекује пре рока, крајем октобра, рекао је за РТС градоначелник Београда Синиша Мали. За викенд ће током манифестације "Дани Пекинга у Београду" гост града бити градоначелник Пекинга Цаи Ци.

Синиша Мали (Фото: Јутјуб)

Говорећи о радовима на улицама Београда и примедбама појединаца да то омета саобраћај и живот грађана, Мали каже да је поносан на све радове.
"Када се окренемо око себе, никада се више није градило. Свуда у Београду градимо неку канализацију, водовод или улицу, имамо преко 1.100 градилишта отворених у овом тренутку", каже Мали и додаје да се деценијама није тако радило и да се сада ради све више да би се све то надокнадило.
"То је показатељ одговорне политике", рекао је Мали.
Последњих година је, подсећа, урађено 113 километара канализационе мреже, 286 километара водоводне мреже и 535 километара асфалта.
Очекивани датум завршетка већине радова је, каже, крај октобра, а ту спадају радови у Рузвелтовој, Булевару ослобођења и на Славији, а рок по уговору са извођачем је, каже Мали, 6. новембар.
"Завршетком тих радова, размишљамо шта ћемо следеће, а то ће бити Кнеза Милоша, 27. марта, Цара Душана", истиче градоначелник Београда.
У четвртак се отвара Тржни центар у Рајићевој, тржни центар у Лазаревцу, почињу и радови код зграде где је био Савезни МУП у Кнеза Милоша, а 11. октобра се отвара дом здравља у Раковици, који су тамо чекали 40 година, најавио је градоначелник и додао да се у новембру очекује и крај радова на Косанчићевом венцу.
Градоначелник Београда је рекао и да су грејне пробе већ почеле иако је тек септембар, како би били спремни за наступајући зиму.
"Београдске електране не дугују 'Србијагасу' ни динар за испоручен гас, што се раније није дешавало и показује колико су финансије консолидоване", рекао је Мали.
У јулу су каже, крнеуле исплате од по 10.000 динара свакој породиљи на територији Београда управо из уштеда које су остварене.

За викенд "Дани Пекинга у Београду" 

Дводневна манифестација "Дани Пекинга у Београду" одржаће се за викенд у Београду, а како је најавио Синиша Мали, гост манифестације биће и градоначелник Пекинга Цаи Ци.
Мали је за РТС рекао да односи српске и кинеске престонице никада нису били бољи, а да ће у оквиру предстојеће манифестације бити одржан и привредни форум на који се већ пријавило, каже, око 3.000 привредника и 200 компанија.
Сваки такав сусрет привредника, сматра Мали, Београд треба да искористи, а оно што је посебно важно, истиче, јесте да је у Београду од јуна и јула ове године, рекордно низак број незапослених, најнижи у последњих 10 година.
На "Данима Пекинга у Београду", најавио је градоначелник, биће одржано и неколико спортских догађаја а деца из Пекинга имаће прилику да играју хокеј са београдским малишанима.
"Биће и концерата а следеће године сличан догађај очекује нас у Пекингу", каже Мали.
Подсетио је да је пре месец и по дана у Шангају потписан уговор о сарадњи са тим градом, а прошле недеље и са Сеулом. "Желимо што бољи однос са што више градова света", истиче градоначелник.
Према његовим речима, у плану је потписивање неколико споразума о сарадњи између Пекинга и Београда, али оно што је важно, каже, јесу споразуми који нас чекају до краја године.
То су, најавио је, споразуми о изградњи далековода који треба да повезује Тент са београдским електранама.
"Радимо са њима и на завршетку изградње канализације у Београду и на изградњи фабрике за пречишћавање воде у Великом селу", каже Мали и истиче да је инвестиција од преко 250 милиона евра.
Градоначелник Београда учествоваће у петак на Самиту 16 градоначелника Централне и Источне Европе у Подгорици, а како је најавио, следеће године, домаћин тог скупа биће Београд.

Мали: Долазим на Параду поноса

Градоначелник Београда рекао је да ће присуствовати Паради поноса у недељу, као и да очекује да ће тај догађај проћи мирно и да неће бити инцидената.
"Београд показује да је град без дискриминација и са једнаким правима за све, а посебно правом на будућност", рекао је Мали за РТС.
У Београду је тренутно у току Недеља поноса која ће се завршити у недељу, 17. септембра, шетњом од Цветног трга према Тргу републике где ће бити одржан забавни програм.

У петак први лет из Београда за Пекинг

Градоначелник Београда најавио је да ће у петак бити организован први лет из главног града за Пекинг.
Синиша Мали је рекао да се директна линија Београд-Пекинг успоставља поново после много година.
Рута лета је, према речима градоначелника Београд - Праг, Праг - Пекинг, али путници неће морати да излазе из авиона.
Лазански о српским миговима каже да су три у квару, у један ударила птица! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг, РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

До краја године 250 прилаза за особе са инвалидитетом
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА