Најновије

ПОДЛИ ЛАТИНИ: Хрвати заставама прекрили ћириличне табле?!

На три вуковарска суда нема ознака о којим је институцијама реч, јер су називи прекривени хрватским заставама, како би било спречено да буде видљив један од назива написан на ћирилици, као што то закон прописује.

Заставе у сврху кршења права мањина (Фото: Pixabay)

Три суда: Жупанијски, Општински и Прекршајни тако већ месецима крше Закон о судовима.
Ипак, нико се не усуђује да уклони хрватске заставе и да поново постане видљив и ћирилични натпис, јер би то разбеснело хрватска ратна удружења и све оне који су месецима разбијали плоче на ћирилици.
Збуњени грађани који долазе у суд, поготово они који нису из Вуковара, не могу да се снађу без натписа и не знају пред којим су се судом затекли.
Постављање двојезичних плоча, уз латиничне и оне на ћирилици, изазвао је револт појединих удружења, чији су чланови разбијали такве плоче а онда су се сетили да се исти ефекат може постићи и прелепљивањем садржаја, што, за разлику од њиховог уништавања, није тумачено као кривично дело.
Портал telegram.hr обратио се председнику Жупанијског суда у Вуковару Николи Бешенском са захтевом да појасни зашто суд - као институција која би требало да буде узор када је реч о поштовању и спровођењу закона - не поштује оно што Закон о судовима налаже.
Међутим, у овом тренутку нико не жели да скине налепљене хрватске заставе са судских плоча у страху да не изиритира део популације хрватских ветерана која се противи ћириличним натписима у Вуковару. Погледајте ОВДЕ како су Хрвати запретили Словенцима. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су ломљене ћириличне табле:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА