Најновије

НЕВИЂЕНА МОЋ: Шта све може 10.000 руских војника за један дан? (ВИДЕО)

У току су руско-белоруске стратешке вежбе "Запад 2017" у којима учествује око 12,7 хиљада војника, око 70 авиона и хеликоптера, 680 комада војне технике и 10 бродова.

Руска војска (Фото: Јутјуб)

Импресивна руска моћ, као и бројност војника за коју НАТО тврди да је већа него што руска страна (светски медији претходних дана писали су и о могућих 100.000 војника) тврди изазвали су низ реакција на западу. Франуска министарка одбране назвала је "Запад 2017" "стратегијом застрашивања".
Њена немачка колегиница рекла је да се ради о "демонстрације руских могућности и снаге" и обећала да Пољска и Балтик могу да рачунају на Немачку. НАТО у исто време тврди да Русија лаже о броју трупа и да не дозвољава присуство већем броју западних посматрача.
Раније је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да ће Алијанса послати два експерта на вежбу "Запад 2017 ". 
Заједнички маневри руских и белоруских војника одржавају се на шест тренинг локација у Белорусији и три у Русији.
Из руског министарства одбране пре почетка вежбе саопштено је да је њихов циљ да се "побољша сарадња између војног особља, хармонизује вођење војника и да командантима пружи прилику да вежбају своје вештине у планирању догађаја и вођењу трупа на основу искуства стеченог из модерних конфликата".
Прочитајте ОВДЕ како је Путин добио психолошки рат против Запада?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

- Јел сте се уплашили? питају Руси Запад.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА