Најновије

ПРВИ ПУТ ПО НОВОМ МОДЕЛУ: Српски универзитетски шахисти на турниру у Шпанији

Шпански град Фуенхирола ће у периоду 20-25. септембра бити домаћин најбољим универзитетским шаховским екипама из више држава Европе.

Илустрација (Фото: Pixabay.com)

Такмичење је екипног карактера, биће одиграни турнири у убрзаном и брзопотезном шаху. Још је нејасан систем такмичења, јер ће се ове године први пут играти по новом моделу. Тачан формат и детаљи биће усаглашени на техничкој конференцији која ће бити одржана дан пре почетка првих партија.
Србију ће представљати Универзитет у Београду, а екипу сачињавају ИМ Марко Ненезић (Грађевински факултет), ИМ Владимир Луковић (Математички факултет), жИМ Јована Ерић (Биолошки факултет) и жИМ Адела Великић (Електротехнички факултет). Вођа нашег тима је Небојша Баралић.
У плану је било да на пут крене још једна женска екипа, у саставу Мила Жарковић и Тијана Благојевић са Факултета организационих наука али због низа непланираних околности отказале су учешће.
Резултати шахиста-студенат од ранијих година дају нам за право да се надамо добрим резултатима у Шпанији. Пре две године у Јеревану наша женска екипа је освојила бронзану медаљу (Анђелија Стојановић и Мила Жарковић), а прошле године у Загребу освојено је чак шест медаља у више дисциплина. У убрзаном шаху женска екипа је била прва (Адела Великић и Јована Ерић), мушкарци трећи (Владимир Луковић и Милош Станковић). У појединачној конкуренцији Адела Великић је освојила златну, а Јована Ерић бронзану медаљу. Две медаље су освојене и у брзопотезном шаху, сребрну Адела Великић и бронзану Мила Жарковић.
Овогодишње учешће је омогућено захваљујући помоћи Ректората Универзитета у Београду, Спортског удружења Универзитета у Београду и Универзитетског спортског савеза Београда.
Прочитајте ОВДЕ које су то необјашљиве одлуке селектора женске шаховске репрезентације Србије?
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА