Најновије

ТОТАЛНО ЛУДИЛО: Хрвати истерују Србе из Сабора?!

У хрватској јавности је отворена полемика о томе да ли треба спречити да се у Сабору појављују представници националних мањина.

Хрватски сабор (Фото: Јутјуб)

У емисији Отворено на ХРТ ставове су сучелили министар управе Ловро Кушчевић (ХДЗ), бивши министар Арсен Баук (СДП), Жељка Маркић (У име обитељи), Анто Ђапић (ХОС), Роберт Подолњак (Мост) и Борис Милошевић (СДСС), пренео је Т-портал.хр.
Мракићева је рекла да могући референдум о том питању није антисрпски, него антикорупцијски, као и да нигде у ЕУ мањине нису у положају као што су у Хрватској, да имају гарантоване посланике у парламенту који могу одлучивати о свим питањима. 
Милошевић је оценио да то јесте антимањинска и антисрпска иницијатива, која представља удар на достигнуте стандарде заштите права националних мањина у Хрватској. 
Хосовац Ђапић се сагласио са министарком Мракић и додао да “сви треба да буду политички Хрвати“, уз напомену да је иницијатива реакција на “нападе на елиту хрватску јединицу поводом спомен плоче ХОС у Јасеновцу“. Погледајте ОВДЕ која је тајна успеха Ангеле Меркел.
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте филм Лордана Зафрановића о усташама:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА