Најновије

ЧЕТВРТА СТРАНА У ДЕИР ЕЗ ЗОРУ: Побуна локалних племена против Курда и Американаца! Ево кога зову у помоћ!

Алијанса арапских и туркменских племена из сиријских покрајина Деир Ез Зор, Рака и Хасака издала је саопштење у ком траже помоћ од турских власти и моле их да интервенишу, како би био заустављен пројекат оснивања курдске државе у Сирији.

Туркменски борци у Сирији (Фото: ЈуТјуб)

"Ми, синови сиријских арапских и туркменских племена из покрајина Рака, Деир Ез Зор и Хасака, молимо вас (Турску) да нам помогнете и подржите у борби против пројекта оснивања курдске државе на етничким основама у нашем региону, под плаштом борбе против тероризма и да зауставите поделу Сирије", наводи се у саопштењу Алијанске арапских и туркменских племена.
Они наводе да не прихватају присуство фракција као што је курдска Партија демократске уније (ПЈД) и њихових парафојних формација на тлу Сирије и додају да су они и Исламска држава само две стране исте медаље - тероризма.  Стога, они позивају Турску да интервенише и спречи експанзију курдских терористичких организација које окупирају сиријску тероторију под маском борбе против Исламске државе и изражавају спремност да ставе борце из својих племена под турску команду, како би се вратила контрола над територијама које сада држе Исламска држава и курдске организације сродне Радничкој партији Курдистана (ПКК).

Да подсетимо, на територији три поменуте покрајине тренутно не постоји ни педаљ територије под контролом побуњеника, па ће најављене операције бити спроведене или у отвореној сарадњи са "режимом" или ће племена започети побуну против курдско-америчке коалиције. Само дан раније, у сусрет овом саопштењу, Турска је већ формирала нову паравојну организацију Џејш ал Шаркија (Војска Истока), која ће се, под заставом "Слободне сиријске армије", борити, како се наводи у првом саопштењу организације, за ослобођење Деир Ез Зора. Више о томе прочитајте ОВДЕ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Једна од ретких организација која у себи обједињује арапске, курдске, туркменске и хришћанске фракције су ирачке Снаге народне мобилизације, Дамаску најближи сарадник на територији Ирака:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА