Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ: Масовно чиповање људи, и Србија добила позив!

Систем плаћања у Америци улази у нову еру "удобности", тако што ће се запосленима уградити микрочипови који ће им омогућити приступ основним садржајима у вези са послом.

Илустрација (Фото: framedergisi.com)

Најмање 50 запослених у фирми Three Square Market у америчкој држави Висконсин је пристало да им се угради чип који је сличан ономе у бесконтактној кредитној картици, наводи се у извештају из фирме.
Фирма наводи да ће запослени тако моћи да, користећи танке електромагнетне уређаје, заобиђу процедуре логовања и тако купе храну на паузи за ручак. Имплантиран између палца и кажипрста, микро-чип користи идентификацију путем радио-фреквенције (РФИД) и технологије за комуникацију преко блиских поља [NFC] како би прочитао информације које се налазе на спољним објектима или производима.
Теди Вестби, директор компаније, описао је микро-чиповање као "еволуцију" у систему плаћања и навео да би ова технологија могла да замени и пасош.
- Предвиђамо да би коришћење RFID технологије могло да се користи за целокупну куповину у нашој фирми, за отварање врата, коришћење апарата за копирање, логовање на компјутере у канцеларијама, откључавање телефона, дељење визиткартица и снимање информација о здравственом стању - рекао је Вестби.
Ова технологија би могла да буде и тако стандардизована да се користи и уместо пасоша, додао је директор. Иначе, овакав шифровани чип кошта 300 долара, али ће онима из фирме који су се пријавили за уградњу бити уграђен бесплатно.
Власник ове компаније Данијел Кургер позвао је и земље Балкана, а нарочитно Србију да инвестирају у овакав систем чиповања како би на тај начин послали јасну поруку свету да је српска привреда корак даље будућности и иновацијама.

Велики отпори

Са оваквим микрокомпјутером у телу, људи би могли да буду повезани на такозвану Internet of us мрежу. С друге стране, постоји велики отпор чиповању, не само из религијских кругова, већ и осталих, који сматрају да би на овај начин свака чипована особа била обесмишљена као човек.
Марјановић молио за опроштај Јеленину мајку на самрти!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Жиг звери до 2017. год
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА