Најновије

Пацоли на српском језику молио Црногорце за разумевање и...

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли замолио је данас на српском језику званичну Подгорицу за стрпљење када је реч о ратификацији споразума о демаркацији.

Беџет Пацоли (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да је састав у косовском парламенту компликован и да у овом тренутку није могуће потврдити тај споразум. Пацоли, који је допутовао у Подгорицу овим поводом, након састанка са министром спољних послова Црне Горе Срђаном Дармановићем, рекао је да је Приштина свесна потписаног споразума, али да с обзиром на, како је рекао, потешкоће које Косово има, моли за стрпљење и разумевање.
- Састав парламента је компликован. До договора је данас немогуће доћи. Надамо се да тај проблем неће омести наше добре односе - рекао је Пацоли.
Дармановић је казао да је за Црну Гору питање разграничења са Косовом „завршена ствар“.
- Две комисије су потврдиле ову границу, а од тога је једна била састављена од међународних експерата. Имамо разумевање за унутрашње прилике на Косову. Показаћемо стрпљење и надамо се да ће косовске институције ратификовати споразум - навео је Дармановић, пренели су црногорски медији.
Дармановић је рекао да се нада да ће црногорска национална мањина првом приликом бити призната у Уставу Косова, те да очекује отварање новог, како је рекао, граничног прелаза са суседном државом.
Пацоли је захвалио званичној Подгорици за све, како је рекао, што је црногорска власт учинила за Косово, истакавши да су "две земље јако везане".
Прочитајте ОВДЕ када ће бити подигнуте прве оптужнице против ОВК?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли је Пацоли најбогатији Албанац на свету?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА