Најновије

СУЂЕЊЕ ЗЛОЧИНЦИМА ОВК: Прве оптужнице у децембру, под сумњом и политичари

Прве оптужнице Специјалног суда за ратне злочине тзв. ОВК биће подигнуте у децембру, а у новембру се очекује долазак једног броја специјалних тужилаца на Косово да би испитали неке од осумњичених, међу којима, како се спекулисе, би могле бити и неке важне политичке фигуре, пише приштински Зери.

Породице киднапованих и несталих Срба са Косова (Фото: Јутјуб)

У надлежности Специјалног суда су оптужнице против лидера тзв. ОВК осумњичених за злочине почињене у периоду од 1. јануара 1998. до 31. децембра 2000.
Позивајући се на своје изворе, Зери пише да ће у новембру у Приштину допутовати један број специјалних тужилаца да испитају осумњичене, међу којима се могу наћи и неке важне политичке личности.
Високи званичници специјализованих служби суда потврдили су да су спремни за прве оптужнице Специјалног тужилаштва, али не желе да износе детаље у вези са истрагом и временом када би те оптужнице могле бити поднете.
Прочитајте ОВДЕ шта је Рамуш Харадинај рекао о договору са Српском листом а у вези са формирањем косовске војске и ЗСО.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Представници српских и албанских удружења породица несталих кажу да не очекују много од Специјалног суда за ратне злочине ОВК и сумњају да ће будућа Влада Косова учинити нешто у правцу расветљавање судбине несталих. 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА