Најновије

МАДУРО СПРЕМА РАТ СА ТРАМПОМ: Ако треба - имамо ракете и тенкове

Председник Венецуеле Николас Мадуро позвао је војску да спреми оружје за одбрану земље додатно заоштравајући реторику са америчким председником Доналдом Трампом.

Мадуро (Фото: Синхуа)

"Бесрамно нам прети најкриминалније царство које је икад постојало и ми смо у обавези да се припремимо да обезбедимо мир", рекао је Мадуро који је обучен у маслинасто зелену униформу присуствовао војној вежби у ваздушној бази Либертадор.
Прошле недеље Трамп је рекао на Генералној скупштини УН да су САД спремне да делују како би поново успоставиле демократију у Венецуели. 
Мадуро је рекао да његова влада жели просперитет, али да "схвата да ако морамо да имамо пушке, ракете и тенкове у приправности да бранимо сваки педаљ земље онда ће бити тако".
Будућност човечанства не може да буде свет незаконитих санкција, економских прогона, рекао је он поводом америчке забране путовања неких званичника Венецуеле, преноси АФП. 
Трамп је недавно потписао извршну уредбу којом забрањује трговину одређеним обвезницама венецуеаланског јавног сектора. Америчка администрација је Венецуелу, као и Северну Кореју и Чад, додала на листу држава чијим је грађанима забрањен улазак у САД, због лоших безбедносних услова у тим земљама, као и због недостатка сарадње са америчким властима.
У Идлибу уништено пет организатора напада на руску војну полицију. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Доналд Трамп о Косову и бомбардовању Србије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА