Најновије

ВУЧИЋ: Уједињено Краљевство да покаже више разумевања за ставове Србије о КиМ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са делегацијом Дома лордова Парламента Уједињеног Краљевства са којима је разговарао о регионалним питањима и европском путу Србије.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник је захвалио представницима Дома лордова на интересу за проблеме са којима се Западни Балкан суочава и истакао да је још много важних питања на европској агенди Србије, саопштено је из Кабинета председника Републике. 
Вучић је изразио задовољство билатералним односима и нагласио да је Србија заинтересована за њихово даље унапређење и јачање, посебно у области економије и повећања британских инвестиција у Србији.
"Спремни смо за континуирано јачање политичког дијалога на високом и највишем нивоу", рекао је председник Вучић и нагласио да очекује да Уједињено Краљевство покаже више разумевања за српске ставове у вези са Косовом и Метохијом.
Он је изразио захвалност што Уједињено Краљевство, упркос Брегзиту, изражава спремност да помогне Србији у процесу европских интеграција.
Представници Дома лордова Парламента Уједињеног Краљевства истакли су да њихова делегација борави у Србији ради прикупљања информација у циљу што боље формулације политике Уједињеног Краљевства према Западном Балкану након Брегзита и дефинисања модалитета активности Краљевства у правцу доприноса стабилности региона.
Александар Вучић изјавио ј да је спреман да изађе на ТВ дуел са пет лидера опозиције одједном и да ће их све победити. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Косово није изгубљено, нема одлуке без Србије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА