Најновије

ОКРШАЈ ПОСЛЕ УТАКМИЦЕ: Навијачи Келна бакљама напали Делије!

Није могло да прође без инцидената ни после утакмице између Келна и Црвене звезде у Лиги Европе која је завршена победом црвено-белих.

Делије у Келну (Фото: Јутјуб)

После утакмице је дошло до новог обрачуна навијача два тима, пошто су присталице домаће екипе на једној раскрсници засуле бакљама једну композицију приградског воза у коме су се налазиле Делије.
То је открила локална полиција у свом извештају после утакмице и саопштила да је том приликом ухапшено шест особа.
- Спровођење концепта доследног одвајања навијачких група показало се као исправно и успешно. Приликом првих, мањих испада, доследно смо интервенисали у самом граду, те смо на тај начин у самом зачетку предупредили примену насиља - рекао је поводом деловања полиције током дана њен први човек Уве Јакоб. А ево и када су још припадници полиције током самог дана реаговали и спречавали инциденте на улицама града.
- Полиција је, пред меч утакмице Лиге Европе између Келна и Црвене Звезде, правовременом реакцијом спречила сусрет навијача, који су били спремни да примене насиље, те је на тај начин већ у раној фази предупредила могуће испаде. Било је ангажовано око 2000 припадника полиције, који су пре одигравања утакмице више пута интервенисали против одређених починилаца испада. На тај начин спречена је даља ескалација. Марш навијача од центра града до стадиона омео је пре одржавања утакмице одвијање друмског саобраћаја у центру града.
- Око 14 часова, полиција је лишила слободе четири починилаца испада, док је сат касније лишила слободе још 30 починилаца испада, који су сви били навијачи Црвене звезде из Београда, и то после сукоба на Барбаросаплацу и Фризенвалу. Седам починилаца иступа, који су потицали из келнског табора, полиција је одстранила на углу улица Ахенер Штрасе и Молткештрасе, и то након сукоба са једним навијачем из Београда - наводи се из полиције.
Фудбалери Црвене звезде остварили су подвиг у Немачкој, савладавши Келн са 0:1 (0:1) у 2. колу Лиге Европе. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Славље Делија са играчима (Келн- Звезда)
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА