Најновије

ЗАХАРОВА: А шта су америчка господа Смит радила у конзулату? (ВИДЕО)

Америчко особље које је извршило претрес у руском конзулату у Сан Франциску, према речима Марије Захарове, "понашало се арбитрарно".

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

- Сећам се да је неко изразио огорчење што су дипломате користиле реч "арбитрарност". Покушајте да нађете бољу реч да опишете шта су америчка господа Смит радила у руском конзулату у Сан Франциску - написала је портпаролка Министарства спољних послова Русије на свом профилу на Фејсбуку, преноси ТАС.
Министарство спољних послова Русије је путем свог профила на Фејсбуку саопштило да је особље америчких органа реда спровело ''нејасне активности'' на територији руског конзулата и притом уништило скуп паркет, "радећи шта желе без дозволе". 
- Најважнија ствар је што нико не зна ко су, понашају се као да врше насилно преузимање - наводи се у поруци руског МСП. 
Вашингтон је 31. августа захтевао да Москва затвори свој конзулат у Сан Франциску и трговинску миисију у Вашингтону, као и одељење у Њујорку до 2. септембра. 
Руско МСП издало је саопштење да су те локације на руској територији и да имају дипломатски имунитет. Москва сматра да је преузимање руског поседа чин насиља и позива власти САД да моментално врате поседе. 
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров обавестио је америчког државног секретара Рекса Тилерсона да Москва има намеру да поднесе тужбу због нелегалних потеза Вашингтона према дипломатским поседима Русије.
Прочитајте ОВДЕ шта Владимир Путин каже о Северној Кореји као нуклеарној сили?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Портпарол руског министарства иностраних послова Марија Захарова тврди да суспензија неимигрантске обраде виза широм Русије није повезана са "техничким потешкоћама с којима се суочава конзуларна служба САД", али је изазвана "политичким разлозима".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА