Најновије

ВУЧИЋ: Србија претендује да у области безбедности заузме прво место у региону!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је само свестран и савремено образован официр гарант снаге моћи и спремности Војске Србије, спреман да брани и одбрани своју земљу, своју отаџбину и свој народ.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је у обраћању на промоцији најмлађе генерације официра Србије истакао важност образовања и значај који Унивезитет одбране има за укупан образовни и научни развој и напредак земље.
Председник Србије је истакао да је зато један од најважнијих циљева адекватна припрема наших официра за преузимање одговорности која их очекује.  
Наши официри, подвукао је, постројени данас, су управо завршили своје школовање и спремни су за храбар и частан позив, и служе својој отаџбини и њеним грађанима.
Он им је поручио да су завршили школу која има 167 година традиције и коју су завршили војводе Путник, Мишић, Бојовић, Степановић...и бескрајни низ јунака који су водили српску војску у победе.
Поручио им је да треба да буду поносни на своје претке, да баштине ту светлу традицију и да ће се сучити са свакодневним изазовима и да морају да буду свесни одговорности да чувају оно што је највредније животи и наша отаџбина Србија.
Председник Србије је подвукао да је за српског војника отаџбина увек била највећа светин ја, и да ће тако и остати.
"Наша дужност је да своје потомке васпитавамо на сјајним примерима патриотизма, какви су ретко забележени и у целољудској историји. Деца и млади треба да препознају узор у српским војсковођама, војницима и херојима", сматра он.
Изразио је уверење да су вредности које су дубоко усађене у њих током образовања у Војној Академији - одговорност према људима који очекују њихова наређења, али и према отаџбини.
"Зато су у вредностима којима се учите највише место заузимају војничка част, официрски интегритет, љубав према Србији, идеја хуманости и сарадње међународна и са државама, идеја мира. Ваш посао је да чувате, браните и штитите независност и суверенитет Србије", нагласио је Вучић.
Он је казао да је поносан што Војска Србије заузима прво место по поверењу грађана у институције, те додао да је задатак Војске да гарантује и стабилност и мир.
Такође је казао да Србија претендује да у области безбедности и школовања заузме прво место у региону.
Подсетио је да су образовање на Војној акедемији прошли кадети великог броја земаља са свих континената, те посебно поздравио кадете из Анголе, Босне и Херцеговине, и Републике Српске, који су управо завршили школовање.
Изразио је уверење да ће у своје земље понети официрско знање, лепа сећања на нашу земљу, и доживотна пријатељства.
Прочитајте ОВДЕ зашто Вучић каже да нема потребе да било ко од Србије прави баука?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на заједничкој конференцији за новинаре са председавајућим Савета министара Денисом Звиздићем, да су разговарали о подизању трговинске размене двеју земаља на две милијарде евра, што би било од великог значаја за БиХ и, наравно, за Србију.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА