Најновије

ХАРАСТА У КРВИ: За два дана убијена два генерала САА, војска пружа жесток отпор, терористи жестоко нападају опкољену базу (МАПА/ФОТО/ВИДЕО)

Трупе Сиријске арапске армије опкољене у бази 4. механизовани бригаде јужно од Харасте, на истоку Дамаска, настављају да пружају жесток отпор терористима који покушавају да освоје базу.

Мученици, генерал Дајоуб и генерал Ганд (Фото: Твитер)

САА је јуче одбила снажан напад на стамбени део надомак базе наносећи терористима велике губитке. Напад терориста Хаџат Тахрир ал Шама и Ахрар ал Шама по обичају је започео нападом бомбаша самоубице који се  возилом залетео на прве линије САА, али су сиријски војници остали прибрани и одбили напад на блок зграда.

У борбама у бази погинуо је бригадни генерал Мохамед Јоусф Ганд.  Дан раније у борбама је убијен и генерал Ал Дајуб, командант 138. тенковског батаљона Републиканске гарде. Терористи  тврде да је у борбама убијено 50 војника. Само у задња два месеца пет генерала САА страдала су у борбама на овој локацији. У сиријским медијима се спекулише да су опкољенни војници добили помоћ кроз подземне тунеле. Раније је објављено да је на исток Дамаса стигло појачање које треба да учествује у деблокади опкољене базе. Војнике ван базе дели само неколико стотина метара од опкољених сабораца а у борбама за пробој пута користе се и тенкови и оклопна возила. Снимак дејства руског система ТОС у Сирији погледајте ОВДЕ. Зашто је Путину суђено да буде Владар погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Песма о Сирији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА