Најновије

ИСПОВЕСТ ШЕШЕЉА: Пушком сам јурио Гишку да га убијем!

"Са аутоматском пушком у најлон-кеси тражио сам по Београду Ђорђа Божовића Гишку да се обрачунам с њим", открио је Војислав Шешељ потпуно непознат детаљ из своје бурне биографије.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Како тврди лидер СРС, Гишка је изабрао да оде на фронт, а не да остане у Београду да се обрачуна с њим.
- Од метка није могао да побегне, погодио га је док је брао шљиве - рекао је Шешељ у емисији "Ћирилица" на ТВ Хепи, а јуче је изнео нове детаље о тим годинама и додао да су криминалци попут Божовића деведесетих били уско повезани са влашћу и остатком опозиције, а на њега ударали из свих могућих оружја.

Заседа код Београђанке

Један од разлога што је јурио Гишку, каже Шешељ, била је и заседа у којој је учествовао после једне предизборне емисије на Студију Б:
- Заседа ме је сачекала испред Београђанке, а у њој су били Гишка, Бели, Кнеле, Лале Робија, браћа Бамбалићи и још неки. Моји људи из пратње чули су за то и брзо се окупили наоружани. Ја се мртав ладан, са откоченим пиштољем, поздравим са Лалетом, а сви остали ћуте. Рукујем се са њим, али не окрећем им леђа. Улазим на сувозачева врата, прелазим на своје место и све време гледам у њих. И тако се све заврши без сукоба и инцидента. Потврдио сам оно што се тада причало, да је Даница Драшковић дала Белом списак људи које треба или ликвидирати или их трајно онеспособити. 

Прозивка на ТВ

Ђорђе Божовић Гишка, као оснивач Српске гарде и припадник Драшковићевог СПО, у ТВ емисијама је тих ратних година поручивао да "Шешељ није мушко", да су га "силовали у зеничком затвору и облачили му сукњу"... Ипак, како тврди Шешељ, Гишка је пред њим побегао из Београда на ратиште.
- Са аутоматским пушкама у најлон-кесама ишли смо ја и неколико младића да се обрачунамо са Гишком због тога што је тако говорио о мени. Тражили смо га по свим местима у Београду недељама. Ишли смо где год смо чули да долази, али узалуд. Гишка је, чим је чуо да га тражимо, брже-боље кренуо на фронт. Нису га пустили у Славонију, него у Лику и тамо је брао шљиве и погинуо. Никад се није открила права истина о тој погибији - испричао је лидер радикала.

Луди Веско лечио целу опозицију

Војислав Шешељ тврди и да је код чувеног психијатра Веселина Савића ишла цела тадашња опозиција, како су говорили да их "луди Веско излечи од страха од Тита". Према његовим речима, тамо су одлазили Добрица Ћосић, Милован Ђилас, Љубомир Тадић, Драгољуб Мићуновић и многи други.
- Ја сам код лудог Веска почео да долазим 1986. године. Код њега ме је први пут одвео Вук Драшковић, на Васкрс. Чуо сам за њега раније да је врло духовит и веома опширан. Имао је обичај да људе, када прима, први нападне, па ко издржи тај напад, може да прође. Мене је одмах напао. "Шта је, комуњаро, што си ти дошао?", рекао ми је одмах са улаза. "Да вам честитам Васкрс. Христос васкрсе", рекао сам, а он мени: "Е, тако може". И тако крене његова прича о свему и свачему, био је оригиналан и није свакоме исто говорио.

Џабе и панцир

Он је открио још неке мало познате ствари:
- Борци на фронту нису желели криминалца у својим редовима, па је послат у околину Госпића. Њега је у борбеном возилу, у правцу прве линије фронта извезао Бранислав Лаиновић Дуги, па су изашли напоље да би извиђали ситуацију. Дуги се све време одвајао од Гишке, што значи да је знао да не треба да му буде близу у том тренутку. Одједном је стигао метак из непознатог правца и погодио Гишку док је овај брао шљиве. Иако је носио панцир, руке су му биле незаштићене, дизао их је увис како би дохватио шљиве и тако је погинуо.

Од Арканових 5.000.000 дем- конфете

Шешељ прича и да се никог у Београду није бојао.
- Нисам се плашио ни Аркана. Никад нисам мислио да га убијем, него сам му једноставно показао да га се не бојим. То је за њега било фатално, кад му се неко испрси и тако каже у лице. Срели смо се у "Руском цару". Са њим су били Шуца (Небојша Ђорђевић) и Пеја (Марко Пејић). У џепу сам имао откочен пиштољ са метком у цеви и, да је дошло до нечега, сигурно би сви они извукли дебљи крај. Ја сам показао да сам спреман да идем до краја - рекао је Шешељ.
Он је објаснио је шта је мислио када је у "Ћирилици" рекао да је Арканових пет милиона марака претворио у конфете.
- То је фигуративно речено. Једном смо били гости у предизборној емисији на ТВ Политика заједно са свим тадашњим значајним политичким актерима. Били су ту Драшковић, Коштуница и многи други, а Аркан је седео до мене. Потрошио је пет милиона за кампању, имао је тада најскупљу кампању, многи истакнути певачи и певачице морали су да певају. Ишао је са њима од места до места у сврху промовисања и то се није могло очима гледати. Почео је да прича о стварима о којима није имао појма и ја сам га у полемици саставио са црном земљом, што му је заувек угасило политичку каријеру.

Пиштољем на Драгану Мирковић

Лидера српских радикала у време деведесетих промовисао је чувени водитељ Милован Илић Минимакс у својим емисијама. Он је лидера радикала најчешће спајао са најпопуларнијим певачицама тог доба, што је Шешеља избацило у први план као човека који воли естраду и не бави се само политиком. Једно од најупечатљивијих гостовања десило се пре више од 25 година, када је у гостима са Шешељем била певачица Драгана Мирковић. Минимакс је питао лидера СРС да ли којим случајем има телохранитеља, а Шешељ је као из топа одговорио:
- Шта ће ми телохранитељ када сам ја најјачи!
На Минимаксово питање да ли има неко оружје код себе, одговорио је да има и извадио пиштољ, због чега су сви у студију пребледели од страха.
Владимир Путин је запањио агенте Новог светског поретка и терористичке присталице када је рекао да његов посао у Сирији још није завршен. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војислав Шешељ - Вучић је издао идеологију, СНС су створили Тадић и тајкуни! 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА