Најновије

ПОПЉУВАО БЕНОНА: Трамп се жестоко обрушио на човека који га је довео на власт!

Амерички председник Доналд Трамп раскрстио је са својим бившим главним стратегом и блиским сарадником из времена председничке кампање, Стивом Беноном, након што је тај, како га описује Западна пропагандна машинерија, "крајње десничарски популиста", оштро критиковао Трамповог сина и зета због "издајничког састанка с Русима".

Трамп и Бенон након уласка у Белу кућу (Фото: ЈуТјуб)

- Стив Бенон нема ништа на мном нити са мојим председништвом. Када је смењен, не само што је изгубио посао, већ је изгубио и разум. Стив не представља моју базу - он је ту само ради себе самог, саопштио је Трамп, преноси Ројтерс. Бенон је претходно описао састанак Трамповог сина с групом Руса у Трамповој кули као "издајнички" и "непатриотски", а то је рекао аутору Мајкл Волфу и упозорио да ће се истрага о наводном дослуху са Кремљом фокусирати на прање новца, пренео је британски Гардијан. - Сломиће Дон јуниора као јаје на националној телевизији, рекао је Бенон. Иначе, Волф је аутор књиге "Ватра и бес: Унутар Трампове Беле куће", засноване на више од 200 интервјуа са председником, најближим сарадницима и члановима администрације, а у којој описује унутрашње борбе у Белој кући, чак и то да неки од његових најближих сарадника изражавају презир према њему. Бенон је био шеф Трампове кампање у последња три месеца, а затим и главни стратег Беле куће седам месеци, док није добио отказ и вратио се уређивањи свог десничарског сајта "Брајтбарт њуз". Он је нарочито оштро критиковао Трампа због састанка који се десио у јуну 2016. године, а којем су осим председника, присуствовали Доналд Трамп млађи, Трампов зет Џеред Кушнер, тадашњи шеф кампање Пол Манафорт и руски адвокат Наталија Веселњицкаја, а који је одржан у Трамповој кули у Њујорку. Бенон наводи да је Трампов син отишао на састанак након што су му посредници обећали "инкриминишући материјал" против Хилари Клинтон, главне ривалке Доналда Трампа у председничкој трци. - Три виша званичника кампање су мислила да би била добра идеја да се састану са страном владом у Кули Трамп у соби за конференције на 25. спрату - без адвоката! Чак и да су мислили да то није издаја, нити непатриотско, нити неко лоше сра*е - а ја мислим да је то управо све то било - требало је одмах да позову ФБИ, навео је Бенон и додао да је такав састанак требало да се одвија у присуству адвоката, а да се информације са састанка објаве у медијима.

Књига о Трампу: Меланија није плакала од среће изборне ноћи

Представници председника и прве даме САД, Доналда и Меланије Трамп, демантују наводе изнесене у новој књизи аутора Мајка Вулфа, "Ватра и бес: Унутар Трампове Беле куће", да прва дама САД није плакала од среће изборне ноћи, као и то да Трамп није очекивао да ће победити. Секретар за штампу Беле куће, Сара Хакаби Сендерс, сматра да је Волфова књига препуна "лажи и погрешних прича појединаца који немају ни приступ ни утицај у Белој кући", преноси АП. - Имати удела у књизи, која се може описати као "никаква таблоидна фикција", показује њихове јадне покушаје да буду битни, додала је Сендерсова. Портпаролка прве даме САД, Стефани Гришам, рекла је да је Меланија подржала одлуку свог мужа да се кандидује за председника САД. - Она је била убеђена да ће победити и била је веома срећна када се то догодило, рекла је Гришамова. Трамп је обећао подршку иранским демонстрантима, а када ће она доћи, прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг, Блиц, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Код нас сунце, а данас је на Флориди пао снег:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА