Најновије

ДУШАН ВЕСИЋ, ПРОМОТЕР РОК КУЛТУРЕ: Књигом о Маги одговарам на зло и предрасуде о ЕКВ (ВИДЕО)

„Професија рок критичар у Србији је мртва, зато што је рокенрол код нас пропао и ми више немамо чиме да се бавимо. Све је замрло, тако да ја себе сматрам промотером рок културе и тренутно чекам да дођем на ред у „Лагуни“ са својом новом књигом о Маргити Стефановић „Маги – као да је била некад“ – изјавио је у новом издању „Духовне трпезе“ у продукцији ТВ ХелмКаст Душан Весић, гост аутора и водитеља Жане Живаљевић.

Дупан Весић (Фото: Јутјуб)

Весић је истакао да се некадашње „класно“ уређење распало на богаташе и сиротињу и да је тоталним уништењем средње класе нестао и рокенрол. „Посебно то важи за генералску децу: Штулића, Бајагу, Брегу...сви су они деца војних лица и готово подразумевана професија им је била рокенрол“ – каже Весић.
Готово сви музички часописи су угашени или стављени пред тешку дилему да учине компромис  или негују ретке појаве рокенрола, ма ког квалитета он био. То је и разлог због којег се Весић повлачио у филмске или менаџерске воде. Поред три књиге о Бјелом дугмету, за које тврди да је најпопуларнија и најзначајнија рокенрол појава источно од Лондона, Весић је аутор тв серије и филма „ЕКВ – као да је било некада“, култног „Роковника“- филмске историје ју-рока у 40 епизода, а у „Лагуни“ на ред за објављивање чека његова најновија књига о Маргити Стефановић, клавијатуристкињи ЕКВ, која је преминула пре 15 година.
„Књигом о Меги желео сам да одговорим на појаву таблоида да кад год немају тему, изнова посегну за Маргитом Стефановић, и неким „шокантним“ детаљем из њеног живота. Дао сам им непорециву истину и избио алиби за сваки покушај разапињања и лешинарења једне од највреднијих појава на српској и екс-ју рок сцени“ – истиче Весић. У разговору са својим домаћином Жаном Живаљевић Весић је изнео многе досад непознате чињенице о некадашњим јунацима рокенрола, и најавио покретање школе за роенролере која би их упутила, да после стеченог занатског умећа исто примене и прикажу што већем броју слушалаца. Извор: Правда/Helm Cast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА