Најновије

ВУЧИЋ ПРЕЗАДОВОЉАН, БРНАБИЋ КАЖЕ: Ево зашто смо изабрали баш Французе за концесију аеродрома!

Премијерка Ана Брнабић је рекла да је поносна што је председник владе земље која се одлучила за "овако професионалну одлуку" - концесију аеродрома, коју је добила француска компанија "Vanci erport".

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Истакла је да ће концесија донети милијарду и петсто милиона евра прихода и накнада у тих 25 година.
Синоћ је објављено да је Влада Србије конзорцијуму који предводи француска фирма "Vanci erport".  дала на 25 година концесију за аеродром за 501 милион евра.
Премијерка је навела да је понуда француске фирме била најбоља.
Финансијски, технички и правни критеријуми су били кључни, навела је. Истакла је да ће то бити милијарду и петсто милиона евра прихода и накнада за концесију у тих 25 година.
Са овом концесијом дајемо сигнал локалним самоуправама да постоје инвеститори који желе да финансирају кроз јавно приватно партнерство, навела је.
Брнабић је истакла да је тим који је одлучивао о концесионарима био веома професионалан.

За буџет 417 милиона евра, 84 малим акционарима

Председник Александар Вучић је рекао да је пројекат започет у време његове Владе, али да је већи део урадила ова, по том питању. Честитам јер је то велики успех, рекао је Вучић.
Очекивао сам прво између 300 и 350 милиона евра, рекао је Вучић. Када сам схватио да нам кредитни рејтинг расте, повећао сам на 400, а добили смо 501 милион евра, навео је.
Ниво јавног дуга спао је на 57 одсто БДП, испод нивоа Мастрихта, рекао је Вучић и додао да је то важна вест
"Од тога 417 милиона евра је буџетских прихода, а 84 милиона добијају мали акционари, грађани Србије", рекао је председник Србије.
Да нисмо направили Ер Србију не бисмо могли да добијемо више од 50 милиона евра, додаје.
Вучић је истакао да ће људи који раде на аеродрому остати на тим местима, а да ће 732 милиона евра бити ниво инвестиција.
Обавеза им је да наредне три године не могу да повећавају таксу, додао је.
У уговору стоји да ће аеродром имати 10 милиона путника 2030, а више од седам милиона 2024. године, навео је председник Србије.
Ово је изванредан сигнал за долазак инвеститора у Србију, желим да кажемо да су неке друге компаније биле веома близу, кад се неки питају зашто још додатних седам дана (за одлуку), рекао је. "Бар још две компаније су биле веома близу понуде. Мислим да је једна од ствари која је пресудила у одлуци однос према запосленима на аеродрому... Појачаваће се наш аеросаобраћај, тај аеродром ће изгледати боље, прво кад уђете у неку земљу што видите, то је аеродром", казао је.
Важна вест је што ћемо имати пуну слободу да развијамо наше регионалне аеродроме - у Нишу, Поникве, можда и Краљево, додао је.
Прочитајте ОВДЕ детаље концесије аеродрома.
Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА