Најновије

СМРТОНОСНА ХАРАСТА: Сиријске снаге неумољиво напредују! Џихадисти све снаге усмерили на опкољену базу! (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)

Потпомогнута свежим појачањима, Сиријска арапска армија (САА) појачала је своје операције северно од опкољене базе механизоване бригаде у североисточном предграђу Дамаска, Харасти.

Хараста (Илустрација: Правда)

Сиријске снаге наставиле су продор дуж линије северно од опкољене базе, чистећи велики број стамбених зграда које су им се нашле на путу, и сада их десетине метара деле од капија војне базе известило је медијско крило Хезболаха. Током данашњег продора, према наводима провладиних активиста, САА је елиминисала већи број терориста Хајат тахрир ал Шама (ХТШ) и Ахрар ал Шама, као и два команданта ових организација. Само један џихадиста је пријављен као заробљеник:
Government Forces Expand Their Operations In Harasta District In Eastern Ghouta (Photos, Videos, Map)

Сиријска и руска авијација данас су проширили своје операције на "побуњеничкој" територији познатој под називом Источна Гута, па су тако, осим циљева у Харасти, дејствовале и по џихадистичким центрима и инфраструктури у Ирбину, Мисраби и Думи.  Осим авијације, и копнене снаге САА су прошириле дејства, нападајући неколико положаја Ахрар ал Шама у Харасти, а највећи притисак извршен је у правцу севера, што је и приказано на мапи:

Нападу је претходило ракетирање одбрамбених положаја терористичке групе сиријским ракетама Голан-400 на северу Харасте, у ком је уништено најмање два бункера. Пошто им је главнина утврђења на потезу којим је блокирана војна база уништена, терористи су данас све своје снаге усмерили на нови покушај пробоја унутар забарикадираних делова базе. Џихадисти Фајлак ал Рахмана, групе која делује унутар коалиције "Слободна сиријска армија" (ССА), а који предводе ове нападе, тврде да су након целодневне борбе, у поподневним часовима, успели да пробију и другу линију одбране на севериосточном краку комплекса. Битка за Харасту, која траје тек неколико дана, прераста у једну од најкрвавијих битака у Сиријском рату, а током јучерашњег дана, пре доласка нових појачања(о чему више можете да прочитате ОВДЕ), руска авијација спасила је сиријске снаге од распада офанзиве, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА