Најновије

ВУЛИН: Добили смо дојаву од КФОР, и спречићемо свако насиље!

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да се проверавају све информације, добијене од Кфора, да би у Копненој зони безбедности за време божићних празника могло доћи до немира и чини се све да се било какво евентуално насиље, или било шта што може угрожавати безбедност, на сваки начин препозна и спречи.

Вулин са војском Србије (Фото: Мод)

Политичке трзавице међу Албанцима у Приштини, и њихов очигледан страх од формирања Специјалног суда, представљају фактор дестабилизације на Косову и Метохији, али то је нешто на шта, пре свега, треба да реагују представници међународне заједнице, рекао је Вулин, који је данас са начелником Генералштаба, генералом Љубишом Диковићем, посетио припаднике Војске Србије ангажоване на обезбеђењу административне линије у бази "Језерска махала“. Вулин је истакао да Србија признаје искључиво Унмик, Кфор и Еулекс, од којих очекује да воде рачуна о безбедности сваког ко живи на Косову и Метохији.
За нас је потпуно неприхватљиво формирање војске Косова, као и то да се Специјални суд на било који начин умањи или одложи, а посебно да се укине. Бринемо о безбедности сваког грађанина, у складу са Резолуцијом 1244, и не прихватамо да на Косову и Метохији може да постоји било каква оружана сила, осим Кфор, као и да злочини припадника ОВК не буду кажњени, казао је Вулин. Он је истакао да без снажне и успешне војске нема снажне и успешне државе.
Зато данас, када се радујемо миру и када се својим породицама проводимо овај велики и важан празник, хоћу да сви знате да мира, сигурности и стабилности нема у земљи у којој нема снажне војске и снажних безбедносних структура, поручио је Вулин.
Генерал Диковић је истакао да су, захваљујући ангажовању Војске Србије, грађани у Копненој зони безбедности потпуно безбедни.
Командант Копнене војске, генерал-потпуковник Милосав Симовић, потврдио је да је ситуација у Копненој зони безбедности стабилна и да припадници војске извршавају редовне задатке ангажовањем патрола, заседа и осматрачница, саопштило је Министарство одбране.(
Прочитајте ОВДЕ шта је то Ивица Дачић рекао а тиче се одлуке о Космету?
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулин: Бољи стандард и модернизација војске у 2018.

Бонус видео

Мацура: Вулин је увреда за Министарство одбране.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА