Најновије

ВУЧИЋ УОЧИ ОДЛУКЕ О ИЗБОРИМА: Стаћемо на црту онима који зову

Највећа странка владајуће коалиције одлучиће у среду на ванредној седници Главног одбора хоће ли, уз београдске, бити расписани и ванредни парламентарни избори. Лидер те странке и председник Србије Александар Вучић поручио је да је могуће да коригује ранију одлуку и прихвати захтеве да се поново гласа и на републичком нивоу.

Вучић (Фото: Јутјуб)

- Можда дође до ванредних парламентарних избора на пролеће - поручио је Вучић, додајући да је његова одлука да се не улази у такав подухват, али да ће је кориговати ако већина функционера СНС одлучи другачије.
Лидер СНС каже да је могуће да буде прегласан у странци, али да не верује у такав исход гласања.

Борићемо се

Рекао је да би СНС сам на парламентарним изборима у Београду освојио око 44 одсто, али да би освојио нешто мање на београдским изборима.
- Ми данас као странка стојимо боље него икада. Самостално бисмо на парламентарним изборима добили 44,5 одсто у Београду, што никада није било - поново је заинтригирао Вучић.
Вучић је рекао да су они који воле СНС за то и да се иде на парламентарне изборе јер би тако сигурно победили, али да он сматра да је потребно да се одговори на изазове.
- Онима који су позивали на црту, борићемо се, стаћемо на њу - рекао је Вучић.

Тим у првом плану

Говорећи о београдским изборима, Вучић каже да очекује да се они одрже између 4. и 18. марта и да ће напредњаци имати листу будућности. Вучић није желео да открије ко ће бити први на листи СНС за Београд, али је навео да ће напредњаци Београђанима понудити тим у којем ће бити и људи који нису у политици нити у СНС, те да ће "понудити више нових људи него сви остали заједно".
Иако је са преко 500 гласова и само четири гласа против ГО напредњака у новембру одлучио да се иде само на изборе у Београду, те да неће бити ванредних парламентарних избора, чланови СНС опет су бачени у дилему.
Ивица Дачић, лидер СПС
Моје мишљење је да треба имати парламентарне изборе. Ако је већ у питању и изборна атмосфера, питање власти на нивоу Србије која ће се кроз Београд преламати и ако то већ опозиција тражи, зашто им онда не бисмо изашли у сусрет.
Стефановић: И даље сам за изборе
Заговорник ванредних избора министар полиције Небојша Стефановић  каже да је његов став познат грађанима, али не верује да ће доћи до било каквог прегласавања Вучића у среду.
- Мој став је познат, али као неко ко припада СНС поштујем одлуку своје странке, председника и већине колега. Очекујем да ћемо на седници разговарати о томе шта још можемо да урадимо за своју земљу и какви су наши резултати - истиче Стефановић.
Кнежевић: Србија је на добром путу
Министар привреде Горан Кнежевић додаје да нема потребе за изборима.
- Србија је на добром путу и почињемо да убирамо резултате реформи које спроводимо. Видели сте исход концесије за аеродром (изузетно) и грађани ће из дана у дан живети боље. СНС и Вучић имају огромну подршку и то је доказано небројано много пута - уверен је Кнежевић.
Недимовић: Став СНС је закон за мене 
За министра пољопривреде Бранислава Недимовића пак Вучићева реч је закон!
- Став око ванредних избора смо утврдили на Главном одбору СНС и за мене је то закон - наводи Недимовић.
Ђукановић и Јованов: Биће како каже СНС
Храброст министара да изнесу свој став не деле и остали страначки јуришници, за које је нова одлука као ход по жици.
- Апсолутно немам никакав став да ли ће да буду избори или неће, тотално ми је свеједно. Што се мене тиче, баш ме брига! Шта год одлуче, поштоваћу, нећу имати никакав став ни на седници - каже посланик СНС Владимир Ђукановић, док потпредседник напредњака Миленко Јованов за наш лист тврди да "не би било коректно да о свом ставу обавести медије пре него страначке колеге".
Митрополит црногорски-приморски Српске православне цркве Амфилохије каже да се боји се да Вучићева политика води издаји Србије и Косова. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о „листи будућности“ СНС-а са Синишом Малим чији одлазак са функције је сам најавио
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА