Најновије

НОВА ПРОМЕНА РАСПОЛОЖЕЊА: Трамп сада каже да је "отворен" за преговоре са Северном Корејом

Амерички председник Доналд Трамп рекао је свом јужнокорејском колеги Мун Џе Ину да је отворен за разговор са Северном Корејом, саопштено је данас из канцеларије председника Јужне Кореје. Како подсећа Ројтерс двојица председника јуче су разговарала телефоном.

Трамп мења реторику према Северној Кореји? (Илустрација: Правда)

Дан након што су Северна и Јужна Кореја одржале прве преговоре у последње две године, Трамп је рекао данас да војне акције неће бити све док ти преговори трају, саопштила је Бела кућа након телефонског разговора двојице председника.
Како је АП раније пренео, председник Јужне Кореје Мун Џе Ин изјавио је данас да је спреман да се, под одређеним условима, састане са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном.
Агенција је напоменула да је Мун то рекао након што су се две земље договориле да ће сарађивати на Зимским олимпијским играма, које следећег месеца почињу у Јужној Кореји.
Мун је истакао да је отворен за састанак са Кимом да би се решио проблем око севернокорејског нуклеарног програма, али је истакао да успех таквог састанка мора да буде гарантован пре његовог одржавања.
Он је навео да ће се заложити и за даље разговоре са Северном Корејом.
Јужнокорејско Министарство за уједињење саопштило је јуче, после првог дела састанка делегација две Кореје, првог од 2015. године, да ће Северна Кореја послати репрезентацију на Зимске олимпијске игре које ће од 9. до 25. фебруара бити одржане у Јужној Кореји.
Састанак је одржан у демилитаризованој зони, у пограничном севернокорејском граду Панмунџому.
Преговоре је предложио Сеул како би се смањиле тензије на Корејском полуострву и како би се поново спојиле породице раздвојене током рата у време новогодишњих празника у фебруару, рекао је заменик министра за уједињење Чун Хае Сунг, а пренео Ројтерс.
Прочитајте ОВДЕ шта ипак, са Јапанцима планира САД а тиче се евентуалног рата?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Северна Кореја: амерички сан?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА